Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

01

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επίθεση Ιωακειμίδη σε Σγουρό: Το ψηφοδέλτιό σας χωράει και φασίστες;
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Ιωακειμίδη σε Σγουρό: Το ψηφοδέλτιό σας χωράει και φασίστες;

"Το ελάχιστο που έχετε να κάνετε είναι να τον διαγράψετε άμεσα", αναφέρει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης για τον Σπύρο Χατζάρα

Τη διαγραφή του Σπύρου Χατζάρα από την παράταξη του Γιάννη Σγουρού ζήτησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης με ανακοίνωση, όπου παραθέτει καταδικαστέες δηλώσεις του υποψήφιου περιφερειακού σύμβουλου.

“Κύριε Σγουρέ τόσο προοδευτικό είναι το “ανεξάρτητο” ψηφοδέλτιό σας που χωράει και τους φασίστες; Το ελάχιστο που έχετε να κάνετε είναι να τον διαγράψετε άμεσα”, γράφει ο κ. Ιωακειμίδης, επισυνάπτοντας μια σειρά αναρτήσεων του Σπύρου Χατζάρα στα social media.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

Γιώργος Ιωακειμίδης: Το κυκλοφοριακό στον Κηφισό δεν λύνεται με προχειρότητες της τελευταίας στιγμής

Εξάλλου, με ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει τον ρόλο της περιφέρειας ως ανεξάρτητης διοίκησης με δικαίωμα ελέγχου στην κυβέρνηση, με αφορμή προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό, οι πλημμύρες, η στέγη στα ΟΑΚΑ. Ειδικότερα, ο κ. Ιωακειμίδης σχολιάζοντας την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα παρέμβει για την επίλυση του φαινομένου “μποτιλιάρισμα” που σημειώνεται καθημερινά στον Κηφισό επισημαίνει ότι “Η Περιφέρεια που είναι δουλειά της, 4 χρόνια δεν κάνει τίποτε” και ότι προεκλογικά “θυμήθηκαν τον Κηφισό που μποτιλιάρει, που μπορεί να μας πνίξει. Τον Καλατράβα, τις σκουριασμένες στέγες, γέφυρες”.

Ο κ. Ιωακειμίδης, σχολιάζει την κομματική ταύτιση κυβέρνησης και περιφεριάρχη αλλά και την έλλειψη σχετικού ελέγχου τονίζοντας: “Η περιφέρεια δεν είναι ούτε συμπολίτευση ούτε αντιπολίτευση. Είναι ανεξάρτητη διοίκηση, για να κάνει τη δουλειά. Για να ελέγχουμε εμείς την κυβέρνηση, όπου καθυστερεί κι εκείνη εμάς όπου ολιγωρούμε. Κι οι δύο μαζί να συνεργαστούμε για τους πολίτες, τις υποδομές, την καθημερινότητα τους”.

Σε ό,τι αφορά τον Κηφισό, ο υποψήφιος περιφεριάρχης επισημαίνει ότι απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις εκεί που οι τέσσερις λωρίδες γίνονται τρεις, επιτάχυνση του δρόμου Σχιστού-Υλίκης-Θήβας που θα ανακουφίσει τον Κηφισό από τη βαριά κυκλοφορία, καθώς και η εκπόνηση μιας σοβαρής κυκλοφοριακής μελέτης για πιο μεγάλες αλλαγές και έργα. “Η αντιμετώπιση και επίλυση του χρόνιου προβλήματος του κυκλοφοριακού στην Αττική απαιτεί βούληση, τεχνογνωσία και σχεδιασμό”, παρατηρεί ο Γ. Ιωακειμίδης προσθέτοντας ότι ο συνδυασμός του ”Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης” έχει ήδη καταθέσει στο πρόγραμμά του, ολοκληρωμένη πρόταση 7 σημείων για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, τα εξής:

1. Εφαρμογή της Μελέτης για τον Κηφισό, έργα διάνοιξης σε 6 σημεία και πλατφόρμες απομάκρυνσης οχημάτων.

2. Ψηφιακός συντονισμός σηματοδοτών σε πραγματικό χρόνο.

3. Μεταφορά των ΚΤΕΛ σε νέο σταθμό.

4. Πάρκινγκ μεταφορών στα Νέα Λιόσια.

5. Ολοκλήρωση έργων ηλεκτροφωτισμού και οδικής ασφάλειας.

6. Συντήρηση 108 γεφυρών.

7. Κυκλοφοριακές μελέτες για Μεσογείων, Κατεχάκη, Παραλιακή.

ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΣΓΟΥΡΟΣ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις