Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τι να μην τρώω το πρωί: 4 από τις χειρότερες επιλογές
PLUS

Τι να μην τρώω το πρωί: 4 από τις χειρότερες επιλογές

Τι να μην τρώω το πρωί: Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τις πιο ανθυγιεινές τροφές που πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να χάσετε κιλά

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τις σωστές τροφές πρωινού για απώλεια βάρους, που μπορούν να τροφοδοτήσουν το σώμα σας με την ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά, σύμφωνα με το eatthis.com, είναι και εξίσου σημαντικό να ασχολείστε με το τι δεν πρέπει να τρώτε, καθώς υπάρχουν ορισμένες ανθυγιεινές τροφές πρωινού που μπορεί να ανατρέπουν την πρόοδό σας στην απώλεια βάρους.

Δημητριακά

Τα αγαπημένα σας δημητριακά πρωινού προσφέρουν μια μεγάλη μερίδα υδατανθράκων. Και ας είμαστε ειλικρινείς: Πιθανότατα δεν σταματάτε σε μία μόνο μερίδα, επειδή συνήθως είναι αρκετά μικρά. Πολλά δημοφιλή δημητριακά πρωινού είναι φορτωμένα με πρόσθετα σάκχαρα και δεν προσφέρουν πολλές φυτικές ίνες. Αν ο στόχος σας είναι να χάσετε βάρος, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε τα δημητριακά με ζάχαρη στα ράφια των σούπερ μάρκετ!

«Τα δημητριακά μπορεί να οδηγήσουν σε αιχμές σακχάρου στο αίμα, αυξημένες λιγούρες, μεγάλες μερίδες και τελικά αύξηση βάρους», μας λέει η Amy Shapiro, ιδρύτρια και διευθύντρια του Real Nutrition στη Νέα Υόρκη. «Αν τρώτε δημητριακά, συνιστώ να αναζητάτε δημητριακά που έχουν λιγότερα από οκτώ γραμμάρια ζάχαρης και περισσότερα από πέντε γραμμάρια φυτικών ινών. Αναμείξτε τα με γιαούρτι για ένα πιο ισορροπημένο γεύμα».

Τηγανίτες και βάφλες

Μια ζεστή στοίβα τηγανίτες ή βάφλες βουτηγμένες σε σιρόπι σφενδάμου σίγουρα αποτελούν μια δελεαστική επιλογή για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Αλλά αυτά τα είδη πρωινού συνήθως περιέχουν εξευγενισμένο αλεύρι και ζαχαρούχα γαρνιτούρα. Η κατανάλωση ενός τέτοιου πρωινού είναι ένας σίγουρος τρόπος για να έχετε μια γρήγορη αύξηση του σακχάρου στο αίμα σας. «Είναι συνήθως πλούσια σε θερμίδες και χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά, αφήνοντάς σας να αισθάνεστε πεινασμένες αμέσως μετά το φαγητό», προσθέτει η διαιτολόγος Amy Goodson.

Μπισκότα

Τα μπισκότα συνήθως περιέχουν πολλές κενές θερμίδες και λίπη, ενώ δεν προσφέρουν τις φυτικές ίνες, τις πρωτεΐνες και τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για να σας κρατήσουν χορτάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου πρωινού. «Η κατανάλωση μπισκότων για πρωινό μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορες αυξήσεις και καταρρεύσεις των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να νιώθετε πεινασμένοι και να φτάνετε σε πιο ανθυγιεινά σνακ αργότερα μέσα στην ημέρα», μοιράζεται η Goodson.

Χυμός φρούτων

Τελευταίος αλλά όχι λιγότερο σημαντικό σε αυτή τη λίστα με τις πιο ανθυγιεινές τροφές πρωινού για την απώλεια βάρους, είναι ο χυμός φρούτων. Παρόλο που πρόκειται για υγρό, αξίζει μια θέση σε αυτή τη λίστα, επειδή πρόκειται για άλλο ένα δύσκολο πρωινό που «μεταμφιέζεται» ως υγιεινό. «Είναι πλούσιος σε σάκχαρα και του λείπουν οι φυτικές ίνες που βρίσκονται σε ολόκληρα φρούτα», εξηγεί η Goodson. «Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορες αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα και αυξημένη πρόσληψη θερμίδων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις