Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γκιουλέν – Τουρκία: Απαρηγόρητα 6 αδέρφια που αποχαιρετούν τους γονείς τους που μπήκαν φυλακή
ΚΟΣΜΟΣ

Γκιουλέν – Τουρκία: Απαρηγόρητα 6 αδέρφια που αποχαιρετούν τους γονείς τους που μπήκαν φυλακή

Το ζευγάρι κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην οργάνωση του Γκιουλέν

Οικογενειακό δράμα εκτυλίχθηκε στην Τουρκία, όταν δύο γονείς έπρεπε να αποχωριστούν τα έξι παιδιά τους, επειδή οδηγήθηκαν στις φυλακές, καθώς κατηγορούνται ότι είναι μέλη της οργάνωσης του Γκιουλέν. Ο βουλευτής του κόμματος «Πράσινη Αριστερά» Ömer Faruk Gergerlioğlu ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Abdülkadir και η Nurcan Arslan, ένα ζευγάρι που είχε υπαχθεί σε διάταγμα κατάστασης έκτακτης ανάγκης συνελήφθησαν στην Αδριανούπολη. Απαρηγόρητα είναι τα έξι παιδιά τους, που έμειναν χωρίς τους γονείς τους. Το βίντεο που δημοσίευσε ο βουλευτής είναι σπαρακτικό, καθώς δείχνει την οικογένεια να αποχωρίζεται μέσα σε ένα δωμάτιο, που φέρεται ότι βρίσκεται στο δικαστήριο της Αδριανούπολης. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει μια 13χρονη κόρη και 7χρονα πεντάδυμα, ενώ ένα από τα παιδιά έχει αναπηρία εκ γενετής. Τα παιδιά περίμεναν για λίγο στο αστυνομικό τμήμα και μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη από συγγενείς τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί, ο Abdülkadir Arslan εργαζόταν στο παρελθόν σε αίθουσα διδασκαλίας που έκλεισε με διάταγμα και η σύζυγός του ήταν νοικοκυρά. Και οι δύο δικάστηκαν για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ως Γκιουλενιστές. Ο Αbdülkadir Arslan καταδικάστηκε σε 9 χρόνια και η σύζυγός του σε 6 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση για φερόμενη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Ο φάκελός τους βρίσκεται στο ακυρωτικό δικαστήριο. Στο παρελθόν η οικογένεια είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης για την γέννηση των πεντάδυμων. Το ζευγάρι ήδη είχε μία κόρη, που τους ζητούσε μετ’ επιτάσεως αδερφάκια. Η γυναίκα έμεινε έγκυος σε πεντάδυμα, μετά από ορμονοθεραπεία στην οποία είχε υποβληθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις