Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία τρομοκρατική επίθεση: Το PKK πίσω από την έκρηξη
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία τρομοκρατική επίθεση: Το PKK πίσω από την έκρηξη

Τουρκία τρομοκρατική επίθεση: Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Άγκυρα

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί στην Άγκυρα, μπροστά από το κτίριο του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών. «Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων», ανέφερε η ένοπλη ομάδα στο μέσο ενημέρωσης ANF που πρόσκειται στην κουρδική οργάνωση. Το PKK χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και από πολλές χώρες της Δύσης.

Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Άγκυρα, μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών. Όπως ανέφερε ο ΥΠΕΣ της Τουρκίας, ο ένας από τους δράστες «εξουδετερώθηκε» και ο άλλος σκοτώθηκε όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε. Ο εισαγγελέας της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για την «τρομοκρατική επίθεση».

Το Reuters μετέδωσε εικόνες από στρατιώτες, ασθενοφόρα, οχήματα της πυροσβεστικής και ένα τεθωρακισμένο να έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Άγκυρας και να έχουν κλείσει πολλούς δρόμους στην περιοχή γύρω από το κοινοβούλιο και το υπουργείο Εσωτερικών.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε σαφές μήνυμα ότι οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν τους σκοπούς τους. «Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν ενώπιον του κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις