Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Σε τροχιά νίκης, με την ευχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο Άρης Πανόπουλος
ΕΛΛΑΔΑ

Σε τροχιά νίκης, με την ευχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο Άρης Πανόπουλος

«Ο αγώνας για την επίτευξη του κοινού καλού είναι σημαντικός και απαιτητικός. Δεν πρόκειται για μία προσπάθεια κάποιων ανθρώπων ή μίας ομάδας, αλλά για μία προσπάθεια που αντιπροσωπεύει έναν ολόκληρο Δήμο»

Παλαιότερα αποτελούσε παράδοση οι πολιτικοί άνδρες, πριν από ένα κρίσιμο ραντεβού με την ιστορία, να σπεύδουν να λάβουν την ευχή από τον πρώτο στην ιεραρχική τάξη επίσκοπο. Για τον χώρο της αυτοδιοίκησης οι τοπικοί άρχοντες είχαν πάντα έναν λόγο παραπάνω. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η συγκρότηση του ίδιου μας του κράτους ξεκίνησε μέσα από την εκκλησία, αφού διαχειρίζονταν από τότε το μεγαλύτερο μέρος των ζητημάτων της καθημερινής ζωής. Αυτή συνέβαλε στη διακηρυκτική αρχή της Επανάστασης του 1821 βασισμένη στις αρχές της λαϊκής συμμετοχής και της αποκέντρωσης, στο ξεκίνημα δηλαδή της δημιουργίας δήμων, επαρχιών και νομαρχιών. Τιμώντας τα Χριστά Ήθη, τους Θεσμούς αλλά και τις παραδόσεις του τόπου μας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου Άρης Πανόπουλος το πρωινό της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου βρέθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να συναντηθεί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Άλλωστε όπως σημείωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος χαρακτηριστικά: «Ο αγώνας για την επίτευξη του κοινού καλού είναι σημαντικός και απαιτητικός. Δεν πρόκειται για μία προσπάθεια κάποιων ανθρώπων ή μίας ομάδας, αλλά για μία προσπάθεια που αντιπροσωπεύει έναν ολόκληρο Δήμο». Συνοδευόμενος από συνεργάτες του, ο Άρης Πανόπουλος ζήτησε την ευχή του Μακαριώτατου, ενώ αντάλλαξαν και απόψεις για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία γενικότερα αλλά και τους κατοίκους του Δήμου Χαϊδαρίου ειδικότερα. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την ευγενική του υποδοχή και την ευλογία του, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση τους μια πολύ σημαντική στιγμή. Μια φράση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας αναρτήθηκε και στην προσωπική σελίδα του υποψήφιου Δημάρχου Χαϊδαρίου: «Η νίκη οὐ τῶν φλυαρούντων, οὐ τῶν μεμψιμοιρούντων, ἀλλά τῶν μετ πάσης συνέσεως ἀγωνιζομένων».

Επίσκεψη στους Ιερούς Ναούς του Χαϊδαρίου

Οι εκκλησίες του τόπου μας αποτελούν κομμάτι της ιστορίας μας. Εκατοντάδες πιστών τις επισκέπτονται περιοδικά στις λειτουργίες τους, χιλιάδες τις μεγάλες ημέρες της ορθοδοξίας μας. Αποτελούν προπύργιο της πίστης μας και σήμα κατατεθέν για όλους τους δημότες. Την καθημερινότητα που βιώνουν όσοι στηρίζουν τον κορμό της ορθοδοξίας στο Χαϊδάρι αφουγκράστηκε από κοντά ο Άρης Πανόπουλος, μαζί με μέλη της παράταξης του, επισκεπτόμενος τους ιερούς ναούς της πόλης. Μιλώντας με τους εφημέριους έγινε δέκτης ανησυχητικών φαινομένων το τελευταίο διάστημα, αφού οι περισσότεροι από αυτούς έχουν δεχτεί το τελευταίο διάστημα επιθέσεις ληστών.

Το ζήτημα έχει φτάσει και στο Αστυνομικό Τμήμα, αλλά και στο τμήμα Ασφαλείας Χαϊδαρίου, όμως τα κρούσματα εγκληματικότητας έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα ποσοστά του παρελθόντος, με συνέπεια οι Ιεροί Ναοί να μένουν κυριολεκτικά απροστάτευτοι. Την δέσμευση του «κανείς να μη μένει μόνος» πόσο μάλλον οι εκκλησίες που διαχρονικά στήριξαν αυτόν τον τόπο, έδωσε ο Άρης Πανόπουλος ανανεώνοντας το ραντεβού με τον κάθε ένα εφημέριο ξεχωριστά για το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού οι ιεροί ναοί του Χαϊδαρίου αποτελούν για τον ίδιο, τους συνεργάτες του, αλλά και πλήθους δημοτών αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας τους της ζωής.

 

Δωρεάν πρόληψη και φροντίδα για την 1η και 3η ηλικία σε συνεργασία με το Αττικό Νοσοκομείο ανακοίνωσε ο Άρης Πανόπουλος

«Δεν νοείται δήμος χωρίς την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανθρώπων του» σημείωσε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Χαϊδάρι» Άρης Πανόπουλος για να αποκαλύψει πως όλα αυτά τα χρόνια η διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με την Ναυαρχίδα του ΕΣΥ που βρίσκεται εντός της εμβέλειας του. Το Αττικό Νοσοκομείο. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του συναντήθηκαν πριν λίγες ημέρες με τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με σκοπό να δημιουργηθούν με την ανάληψη των καθηκόντων τους, ευνοϊκά ιατρικά προγράμματα για όλες της ηλικίες χωρίς κόστος.

Πιο συγκεκριμένα ο Άρης Πανόπουλος σημείωσε πως, σε συνεργασία με τη νοσηλευτική μονάδα του Αττικόν, θα φροντίσει να παρέχεται δωρεάν ιατρική κάλυψη των παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της πόλης του Χαϊδαρίου (0-5 ετών), δημιουργώντας Μητρώο από τα πρώτα βήματα του κάθε παιδιού, δίνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης στους γονείς τους και συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ενίσχυση της κάθε οικογένειας. Στον αντίποδα, στους ηλικιωμένους, τόνισε ότι μπορεί να έρχεται ένας παθολόγος και ένας καρδιολόγος με συγκεκριμένο πρόγραμμα, στις δομές των ΚΑΠΗ, προσφέροντας τους δωρεάν εξέταση για προληπτικούς λόγους ή ακόμα και για να συνταγογραφήσει τα φάρμακα τους.

 

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου η κεντρική ομιλία του Άρη Πανόπουλου στις 20.30

Όλα έτοιμα για την κεντρική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Χαϊδαρίου Άρη Πανόπουλου στην ιστορική πλατεία Ηρώων στο κέντρο του Χαϊδαρίου (Στρ. Καραϊσκάκη). Στην πρόσκληση που κυκλοφορεί ήδη στους δρόμους της πόλης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Χαϊδάρι» αναφέρει δια χειρός πως η ομιλία του απευθύνεται « Στους μικρούς και μεγάλους ήρωες της καθημερινότητας. Για την πόλη που αξίζουμε όλοι μαζί να ζούμε». Για αυτή την πόλη θα μιλήσει από καρδιάς, όπως μας είπαν οι συνεργάτες του. Χωρίς χαρτιά, χωρίς αποστάσεις από τους δημότες του, χωρίς μεγαλεπήβολες μακέτες που βασίζονται σε μακρόπνοα σχέδια. Μετά την ομιλία θα γίνει παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, γιατί χωρίς αυτούς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε μήνυμα του με τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού, δεν θα μπορούσε να γίνει το όνειρο του για το Χαϊδάρι πραγματικότητα:

  • «Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μόνοι μας, είναι απλά ένα όνειρο.
  • Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μαζί με άλλους, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
  • Ενώσαμε δυνάμεις με 73 συμπολίτες μας, 30 γυναίκες & 43 άνδρες, για να μεταδώσουμε στους συνδημότες μας το μήνυμα μας .
  • «Πως ήρθε πλέον η Ώρα για το Χαϊδάρι & τους ανθρώπους του»
  • Ένα Χαϊδάρι που δεν θα βρίσκεται ουραγός των γειτονικών του Δήμων, αλλά θα αποτελεί πρότυπο της Δυτικής Αθήνας.
  • Που θα αποκτήσει και πάλι πνοή μέσα από πολιτιστικά δρώμενα, αναβιώνοντας κάθε ιστορικό του σημείο και με γνώμονα την επιχειρηματικότητα θα χαράξει νέους σταθμούς στις γραμμές της «Αττικό ΜΕΤΡΟ» με την δική μας προσπάθεια.
  • Ένα Χαϊδάρι καθαρό, φιλόξενο, φωτεινό και προσιτό για κάθε επισκέπτη.
  • Όπου οι δημότες του θα μπορούν να απολαύσουν την παραμονή τους στην εμβέλεια του χωρίς φόβο και να χαίρονται τους ελευθέρους χώρους του.
  • Όπου οι νέοι γονείς δεν θα αγχώνονται για τα προληπτικά νοσήλια των παιδιών τους μέχρι την ηλικία των 5 ετών, ούτε για την φροντίδα των γηραιότερων, αφού οι κοινωνικές υπηρεσίες του τόπου τους θα βρίσκονται άμεσα εκεί που υπάρχει ανάγκη.
  • Όπου τα παιδιά μας θα έχουν συντηρημένα γήπεδα να αθλούνται και το κάθε σωματείο σωστή συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.
  • Σκοπός μας είναι να δημιουργηθούν και νέοι χώροι και έτσι ο αθλητισμός να αναπτυχθεί μαζικά.
  • Αυτή την πραγματικότητα έχει ανάγκη η πόλη μας και είμαστε έτοιμοι να την κάνουμε πράξη.
  • Γιατί δεν πρόκειται για μία προσπάθεια κάποιων ανθρώπων ή μίας ομάδας, αλλά για μία προσπάθεια που αντιπροσωπεύει έναν ολόκληρο Δήμο.
  • Έναν δήμο που δεν είναι προϊόν κάποιας κληρονομικής οικογενειακής παράδοσης, αλλά κληρονομιά των ανθρώπων του.
  • Τόσο των ξεριζωμένων από τον Πόντο, τη Φώκαια και το Τσακμακλί, όσο και των ανθρώπων που ήρθαν εδώ από κάθε γωνιά της πατρίδας.
  • Όλων αυτών των ανθρώπων που βοήθησαν να αναπτυχθεί η πόλη μας.
  • Με τις ικανότητες τους, την δημιουργικότητα τους, την όρεξη και τον δυναμισμό τους.
  • Μαζί τους θα διοικήσουμε , όχι μόνοι μας.
  • Γιατί ο αγώνας για την επίτευξη του κοινού καλού είναι σημαντικός και απαιτητικός.
  • Σε αυτόν τον αγώνα χρειάζονται όλοι…γιατί πλέον είναι Ώρα Χαϊδάρι»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις