Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Κώστας Τσιαμπάς: Η Αγία Παρασκευή γυρίζει σελίδα
ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Τσιαμπάς: Η Αγία Παρασκευή γυρίζει σελίδα

γράφει ο Κώστας Τσιαμπάς, Υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη «Όραμα για την Αγία Παρασκευή»

Η Αυτοδιοίκηση είναι ο περισσότερο ανθρωποκεντρικός θεσμός της Πολιτείας μας. Η σχέση των πολιτών με τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες, στους οποίους εκχωρούν το δικαίωμα υπογραφής για την καθημερινότητα της ζωής τους, είναι αδιαμεσολάβητη. Γι’ αυτό και οι πολίτες είναι περισσότερο αυστηροί στην κρίση τους. Και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες έχουν την ηθική και συνειδησιακή υποχρέωση να τιμούν τις δεσμεύσεις τους προς την κοινωνία. Να μην αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Η Αγία Παρασκευή είναι το σπίτι μας, η γειτονιά μας, το μέρος στο οποίο ζούμε και μεγαλώνουμε και θέλουμε να τη δούμε να μεγαλουργεί να αφήνει πίσω τις στρεβλώσεις και τα προβλήματα από το μακρινό παρελθόν, που χρονίζουν και εμποδίζουν την πορεία της πόλης μας προς ένα καλύτερο μέλλον.

Επειδή οι αυτοδιοικητικές αρχές οι οποίες τη διαχειρίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη των πολιτών, δεν σεβάστηκαν τα όνειρα και τις προσδοκίες των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, ανθρώπων αυθεντικών και γεμάτων αξιοπρέπεια, που δικαιούνται να ζήσουν σε μια πόλη η οποία να τους κάνει περήφανους, επέλεξα να κάνω ένα βήμα μπροστά, και να διεκδικήσω να εκπροσωπήσω τους συνδημότες μου, ως επόμενος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής. Θέτοντας στην κρίση τους τη διαδρομή και την ταυτότητά μου, τα πεπραγμένα μου στον δημόσιο βίο, την αδιαπραγμάτευτη αποφασιστικότητα να αλλάξουμε όσα στερούν από την Αγία Παρασκευή το φως, και ένα πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων και λειτουργικής προοπτικής, με συγκεκριμένες, κοστολογημένες και μεθοδικές προτάσεις, που προέκυψαν μέσα από την κοινή εμπειρία της καθημερινότητας στην πόλη μας, και με ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων μαζί τους.

 

 

Στον συνδυασμό μας, «Όραμα για την Αγία Παρασκευή», συμμετέχουν ενεργοί πολίτες, περήφανοι κάτοικοι της πόλης μας, με τους οποίους μοιραζόμαστε την κοινή προσδοκία να γυρίσουμε σελίδα. Να αφήσουμε πίσω μας ένα χθες που μας ταλαιπωρεί μέχρι και σήμερα, μας πληγώνει, μας καταδικάζει να ζούμε σε μια πόλη κατώτερη των προσδοκιών μας. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω για ακόμη μια φορά, το πείσμα των συμπολιτών μου να αλλάξουμε όλοι μαζί την εικόνα της πόλης μας. Με την ψήφο μας, να διορθώσουμε ένα μέλλον το οποίο έχει χλομιάσει, εξαιτίας της ανεπάρκειας των αυτοδιοικητικών αρχών που είχαν μέχρι σήμερα στα χέρια τους την τύχη της Αγίας Παρασκευής.

Είμαι άνθρωπος των έργων, όχι των λόγων. Πιστεύω στη σύνθεση και τη συνεννόηση, τη συνεργασία, τις κοινές πρωτοβουλίες και την κοινή δράση, για να αντιμετωπίσουμε τα κοινά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν, για να ξαναβρούμε το χαμόγελο για το κοινό μέλλον μας. Από αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Γι’ αυτό και από την επομένη των εκλογών, εφόσον οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη μας, θα επιδιώξουμε να διαμορφώσουμε ένα πλατύ μέτωπο συνθέσεων και συνεργασιών, ώστε να τρέξουμε πιο γρήγορα και περισσότερο αποτελεσματικά, στο μέλλον που αξίζουμε να ζήσουμε.

 

 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το κατεξοχήν πεδίο συνεργασιών, αλλά και εφαρμοσμένων λύσεων, τις οποίες τις αντιλαμβάνονται οι πολίτες, επειδή τις ζουν στην καθημερινότητά τους. Πρόθεσή μου είναι να διεκδικήσω το καλύτερο για την Αγία Παρασκευή μας. Όσα στερηθήκαμε αυτά τα χρόνια. Σε συνεργασία με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, σε συνεργασία με τους γειτονικούς δήμους, την Περιφέρεια κα την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, και φυσικά τα Περιφερειακά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκεί από όπου εκπονούνται πολιτικές για τον τόπο μας.

Είμαι μαθημένος να δίνω και να κερδίζω μάχες. Στα δύσκολα. Όταν οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος μας. Αυτή τη φορά, είμαστε μια πλατιά κοινωνική πλειοψηφία, που δεν θα σταματήσουμε μπροστά σε κανένα εμπόδιο και αν βρεθεί στον δρόμο μας, προκειμένου να βελτιώσουμε τη μοίρα του τόπου μας. Να κάνουμε την Αγία Παρασκευή την πόλη που αξίζουμε και ονειρευόμαστε. Μια πόλη-πρότυπο για το λεκανοπέδιο της Αττικής, που θα πρωταγωνιστεί και θα εκπέμπει φως.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις