Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεροτζιάφας – Κασσελάκης: «Έχει χαρακτηριστικά ακραίου κέντρου»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροτζιάφας – Κασσελάκης: «Έχει χαρακτηριστικά ακραίου κέντρου»

Γεροτζιάφας - Κασσελάκης: Τι λέει για τους λόγους που αποχώρησε

Για την απόφασή του να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, μίλησε ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας της Γαλλίας,  «Να κάνουμε μια παραδοχή. Γνωρίζουμε για τον κύριο Κασσελάκη, για την πολιτική του γραμμή, αυτά που έχει δηλώσει αυτός και οι συνεργάτες του. Αυτό που έχουμε καταλάβει, από το πρώτο βίντεο είναι ότι πρόκειται για ένα πολιτικό που έχει χαρακτηριστικά κέντρου. Ακραίου κέντρου θα έλεγα. Αν πάρουμε τις θέσεις του για το μισθοφορικό στρατό είναι ένα χαρακτηριστικό κλασικά φιλελεύθερο. Το δεύτερο που έχει δηλώσει ο κύριος Κασσελάκης, είναι ότι το κόμμα που θέλει να κάνει είναι ένα κόμμα στο μοντέλο του αμερικάνικου δημοκρατικού κόμματος», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Πολάκης κατά Γεροτζιάφα: Πρόσεξε «μην πάρεις τα βουνά»

«Πράγμα το οποίο σημαίνει, άμα το μεταφράσουμε στις πολιτικές στις οποίες ασκούνται στο κοινωνικό πεδίο θα είναι αντίστοιχα της αμερικάνικης έμπνευσης. Χωρίς να έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτό. Αλλά αν το πάμε στο σύστημα υγείας, τότε το σύστημα υγείας έχει μία πόλωση. Ή ακραία ιδιωτικοποίηση ή κρατικός έλεγχος, ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα και ισχυρό καθολικό ποιοτικό Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτός ήταν και ο άξονας στον οποίο στρατεύτηκα και δούλεψα στον ΣΥΡΙΖΑ στο «Think tank» που έκανε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι, με βάση αυτά τα δεδομένα, ότι δεν απαντάται ο καταρχήν και ο κατεξοχήν στρατηγικός στόχος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας» σχολίασε λέγοντας πως το πολιτικό σχέδιο που θα υπηρετήσει ο κ. Κασσελάκης είναι αντίθετο με τους λόγους που πολιτεύτηκε ο ίδιος.

Όσον αφορά τη δήλωση που Παύλου Πολάκη για τον ίδιο και την αποχώρησή του, ο κ. Γεροτζιάφας απάντησε: «Στοχεύει στη δήλωση που είχα κάνει για τον εμβολιασμό. Μαζικό, καθολικό εμβολιασμό για σώσουμε τη ζωή των ανθρώπων, των πολιτών την υγεία και επίσης την κοινωνική συνοχή. Πόσο σημαντικό είναι κάποιος να έχει άποψη για το κρατικό Εθνικό Σύστημα Υγείας… Έχουμε στη Θεσσαλία μια μεγάλη υγειονομική βόμβα. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οδύνη των ανθρώπων, είναι ένα κεφάλαιο. Προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των ανθρώπων, είναι ένα τεράστιο και επείγον κεφάλαιο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις