Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άρτα πατέρας και γιος: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 65χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα πατέρας και γιος: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 65χρονου

Άρτα πατέρας και γιος: «Αντίο δάσκαλε» είπαν όσοι βρέθηκαν στο τελευταίο αντίο

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου στην Άρτα η κηδεία του 65χρονου χοροδιδάσκαλου που δολοφονήθηκε από τον 38χρονο γιο του. «Αντίο δάσκαλε» είπαν όσοι βρέθηκαν στο τελευταίο αντίο. Υπό το χειροκρότημα του κόσμου, η σορός βγήκε από τον Ιερό Ναό και οδηγήθηκε στους Μελισσουργούς Άρτας για την ταφή. Υπενθυμίζεται πως με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε ο 38χρονος πατροκτόνος μετά την απολογία του για το έγκλημα που σόκαρε την Άρτα. Τόσο ο 38χρονος όσο και ο 68χρονος αγνοούνταν για έξι μέρες, καθώς ο πατέρας είχε πάει στη Λαμία για να παραλάβει τον γιο του από το νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο δράστης στους αστυνομικούς, τσακώθηκαν έντονα και στη συνέχεια ο γιος πήρε μια πέτρα και χτύπησε τον πατέρα στο κεφάλι.

To χρονικό του εγκλήματος

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ημέρα  κατά την οποία χάθηκαν τα ίχνη πατέρα και γιου, ενώ ταξίδευαν από Λαμία για Άρτα. Το έγκλημα εξιχνιάστηκε όταν η Αστυνομία εντόπισε τον γιο σε άθλια κατάσταση, ενώ οι δύο άντρες ήταν εξαφανισμένοι για μέρες. Όταν τον βρήκαν, ο 38χρονος ομολόγησε το έγκλημά του και έδειξε στις Αρχές το σημείο που ο 65χρονος πατέρας του κείτονταν νεκρός. Όπως ανέφερε ο βοσκός που βρήκε τον 38χρονο, ο δράστης φαινόταν εξαντλημένος αλλά σε καμία περίπτωση δεν φαινόταν να έχει κάνει κάποιο έγκλημα. «Φοβηθήκαμε ότι ήταν κλέφτης. Του είπαμε “σήκω φύγε θα πάρουμε την Αστυνομία”. Τότε μας απάντησε “πάρτε την Αστυνομία να έρθει να με πάρει”. Πήραμε την αστυνομία» είπε ο βοσκός.

«Απ’ έξω από τον στάβλο έχουμε μια περιοχή με συρματόπλεγμα, εκεί τον βρήκαμε. Μας είπε ότι διψάει και πεινάει. Μας είπε η Αστυνομία να τον παρακολουθούμε, μη φύγει μέχρι να έρθει. Ήταν ήρεμος, εξαντλημένος, δεν φαινόταν για φονιάς. Εκεί που είναι το μαντρί είναι δύσβατο το μέρος, δεν ξέρω πως βρέθηκαν εκεί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βοσκός. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πατέρας και γιος καβγάδιζαν συχνά αλλά κανείς δεν περίμενε να φτάσουν σε αυτή την τραγική κατάληξη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις