Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν τα… παράπονα για τις επιλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν τα… παράπονα για τις επιλογές

Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ: Η ενημέρωση μέσω ΜΜΕ για τις αντικαταστάσεις των Θεοχαρόπουλου και Καλπάκη σχολιάστηκε με αιχμηρό τρόπο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ενστάσεις και αντιρρήσεις για τον τρόπο που έμαθαν ότι αντικαθίστανται τόσο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο Στέργιος Καλπάκης εκφράζει σε ανάρτησή του ο Γιάννης Ραγκούσης.

Η ανάρτηση Ραγκούση

Για την ηθική πλευρά της πολιτικής αλλά και για τη διεύρυνση. Χρέος μου. Προσπερνώ το γεγονός ότι μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, στις 2 Ιουλίου του 2023 ψηφίσθηκε ομόφωνα στην Πολιτική Γραμματεία να παραμείνει Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και ότι στις 3 Ιουλίου ψηφίσθηκε ομόφωνα και από την Κ.Ο. Επίσης προσπερνώ πως ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μέλος του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και όλα τα μέλη του προεδρείου ορίζονται – εκλέγονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα σε συνεδρίαση της, κατά τη διάρκεια της οποίας προφανώς και είναι προνόμιο του Προέδρου να εισηγηθεί τις προτάσεις του.

Ωστόσο δεν προσπερνώ το γεγονός ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έμαθε από τα ΜΜΕ την εκπαραθύρωσή του από τα καθήκοντα του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ότι κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του, ούτε για λόγους στοιχειώδους εσωκομματικής ευγένειας. Κυρίως όμως δεν προσπερνώ, ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μολονότι τότε βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ήταν ένας από εκείνους τους ελάχιστους βουλευτές χάρη στους οποίους υπερψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ότι μετά τη ρήξη του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο, συμπρωταγωνίστησε στο σχηματισμό της Προοδευτικής Συμμαχίας που ξεκίνησε από το Γαλάτσι και οδήγησε στο 32% του 2019! Ότι ως διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, συμπαρατάχθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και όλους μας, στον καθημερινό αντιπολιτευτικό αγώνα αλλά και στον αγώνα για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ότι ποτέ δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα στο συλλογικό μας αγώνα με δηλώσεις του ή με τη δημόσια συμπεριφορά του. Υ.Γ. Μόλις διάβασα ότι με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, «από τις ιστοσελίδες» δηλαδή, ενημερώθηκε για την αντικατάστασή του και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Στέργιος Καλπάκης. Ένας εξαιρετικός νέος σύντροφος, 33 ετών, της διεύρυνσης και της Προοδευτικής Συμμαχίας, που ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντα που του αναθέσαμε σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλπάκης ανέφερε

Λάμπρου: Άρχισε το «ξεσκόνισμα»

Στην ίδια κατεύθυνση, «Το “ξεσκόνισμα” άρχισε από τη διεύρυνση!» ανέφερε σε ανάρτηση του ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και εξέχον στέλεχος της «Ομπρέλας», σημειώνοντας πως «μια ημέρα μετά τη νίκη του στις “εσωκομματικές” εκλογές, ο νέος πρόεδρος αποφάσισε, κάτι σαν αφεντικό σε μια ανώνυμη εταιρεία, να ξηλώσει τους δύο της διεύρυνσης (όχι του παλιού και τρισκατάρατου ΣΥΡΙΖΑ), χωρίς μάλιστα να τους πάρει, έστω και ένα, τηλέφωνο για να τους ενημερώσει. Αφεντικό είναι, ότι θέλει κάνει. Καλά, για συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ούτε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας…»

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Λάμπρου:

Το “ξεσκόνισμα” άρχισε από τη διεύρυνση!

Εντάξει, εγώ και κάμποσοι άλλοι και άλλες, είμαστε “βαρίδια’, για κάποιους “παράσιτα’, σε κάθε περίπτωση “υπονομευτές”. Ο Θεοχαρόπουλος όμως; Ο Καλπάκης;

Να σοβαρευτούμε… Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίστηκε στη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να είναι ο, εκ της διεύρυνσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Και εκπρόσωπος Τύπου να είναι ο, εκ της διεύρυνσης και αυτός, Στέργιος Καλπάκης. Την απόφαση αυτή την ψήφισαν και οι… γνωστοί και γνωστές “υπονομευτές”.

Μια ημέρα μετά τη νίκη του στις “εσωκομματικές” εκλογές, ο νέος πρόεδρος αποφάσισε, κάτι σαν αφεντικό σε μια ανώνυμη εταιρεία, να ξηλώσει τους δύο της διεύρυνσης (όχι του παλιού και τρισκατάρατου ΣΥΡΙΖΑ), χωρίς μάλιστα να τους πάρει, έστω και ένα, τηλέφωνο για να τους ενημερώσει. Αφεντικό είναι, ότι θέλει κάνει. Καλά, για συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ούτε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας…

Είχε προηγηθεί ο “ενωτικός λόγος”, κάτι περί πρώτου και δεύτερου που είναι πρώτος… Αλλά όπως φώναζαν οι υποστηριχτές του το βράδυ της Κυριακής “Στέφανε άλλαξε τα όλα”, ο νέος πρόεδρος τα αλλάζει χωρίς να διαβουλευτεί με κανέναν, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, χωρίς να το αποφασίσει κανένας και καμία….

Αλλά για να επανέλθω στην αρχική μου σκέψη. Ασφαλώς δεν περίμενα καμία “γενναιοδωρία” στα “παράσιτα” και τα “βαρίδια” ή κάποια στοιχειώδη δημοκρατική διαδικασία. Αλλά να αρχίσει το ξήλωμα και το ξεσκόνισμα, όπως είχε πει, από στελέχη της διεύρυνσης, ούτε εγώ δεν το περίμενα.

Να πω κι εγώ αυτό που τώρα τελευταία ακούγεται συχνά. Όχι στο όνομά μου….

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις