Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν – Μενέντεζ: Η απεμπλοκή του μας δίνει πλεονέκτημα για τα F16
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν – Μενέντεζ: Η απεμπλοκή του μας δίνει πλεονέκτημα για τα F16

Ζητά αναγνώριση του ψευδοκράτους

Επιμένει στην αδιάλλακτη γραμμή του για την Κύπρο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που σε σημερινές (26/9) δηλώσεις του υποστήριξε πως «η αναγνώριση της «Βόρειας Κύπρου» είναι η καλύτερη λύση για όλους» ενώ παράλληλα πανηγύρισε την εμπλοκή του Δημοκρατικού Γερουσιαστή Ρόμπερτ – Μπομπ- Μενέντεζ σε υπόθεση δωροδοκίας.  Μάλιστα, υποστήριξε ότι η Τουρκία θα υψώσει τη φωνή της και θα ζητήσει και από άλλα κράτη να αναγνωρίσουν τα Κατεχόμενα.

«Μαζί με το Ψευδοκράτος, έχουμε δοκιμάσει όλους τους τρόπους για μια λύση. Έχουμε προσεγγίσει με ειλικρίνεια όλες τις φόρμουλες, συμπεριλαμβανομένης της φόρμουλας της ομοσπονδίας. Ωστόσο, από τώρα και στο εξής, έχει καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να αγνοήσουμε τα δικαιώματα της και να τα καταπατήσουμε. Θα υψώσουμε περισσότερο τη φωνή μας για να αναγνωριστεί από άλλες χώρες. (…) Το νησί της Κύπρου αξίζει να το θυμόμαστε με ειρήνη και ηρεμία, όχι με εντάσεις».

Τι είπε για Μενέντεζ και F-16

Ο Τούρκος πρόεδρος, που έκανε τις δηλώσεις κατά την πτήση της επιστροφής από το Αζερμπαϊτζάν αναφέρθηκε και στην υπόθεση Μενέντεζ και το τι θα γίνει με τα F-16. «Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματά μας σχετικά με τα F-16 ήταν οι δραστηριότητες του Αμερικανού γερουσιαστή Μενέντεζ εναντίον της χώρας μας. Ο υπουργός Εξωτερικών μας θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία… Η απεμπλοκή του Μενέντεζ μας δίνει ένα πλεονέκτημα, αλλά το θέμα των F-16 δεν είναι ένα θέμα που εξαρτάται μόνο από τον Μενέντεζ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δήλωσε: «Εάν είναι πιστοί στην υπόσχεσή τους, το κοινοβούλιο μας θα είναι επίσης πιστό στην υπόσχεσή του. Θα κάνει το βήμα του αναλόγως». Τέλος, σχολιάζοντας την ανάφλεξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ τόνισε: «Είναι καιρός για διαρκή ειρήνη και ηρεμία υπό αζέρικη κυριαρχία για το Χοτζαλί και το Καραμπάχ. Το καθήκον της Αρμενίας είναι να σταθεί στο πλευρό της ειρήνης για την εγκαθίδρυση της ειρήνης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις