Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητέρα – Λιμάνι Πειραιά: Επιστρέφει στην Κρήτη η γυναίκα που άφησαν έξω από το πλοίο
ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα – Λιμάνι Πειραιά: Επιστρέφει στην Κρήτη η γυναίκα που άφησαν έξω από το πλοίο

"Κανένα ενδιαφέρον ούτε από την εταιρία ούτε από το λιμενικό" λέει ο σύζυγος της γυναίκας - "Για καλή της τύχη υπήρχε ένας γνωστός της πάνω στο καράβι"

Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν τα μέλη μιας οικογένειας Κρητικών που βρέθηκαν στην Αθήνα και επιχείρησαν μέσω του πλοίου της γραμμής να γυρίσουν στο σπίτι τους αλλά “κόλλησαν” στο γεγονός πως δεν είχαν μαζί τους ούτε διαβατήρια ούτε βιβλιάρια υγείας. Όπως αποκάλυψε το cretalive.gr, η γυναίκα μαζί με τα δυο παιδιά της, 8 και 5 ετών, βρέθηκε στην Αθήνα για μια δυσάρεστη οικογενειακή περίσταση, μια κηδεία συγκεκριμένα, και το βράδυ της Δευτέρας πήραν τον δρόμο του γυρισμού που όμως δεν είχε ευχάριστη εξέλιξη. Στην είσοδο του καραβιού δεν επέτρεψαν στην οικογένεια να ταξιδέψει αφού το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που είχε μαζί της δεν αναγνωρίστηκε από τα λιμενικά όργανα ως χαρτί που αποδείκνυε πως τα παιδιά ήταν… δικά της και απαίτησαν είτε διαβατήρια είτε βιβλιάρια υγείας.

Στις διαμαρτυρίες της γυναίκας πως δεν της είχαν ζητήσει ανάλογα χαρτιά από το λιμεναρχείο Ηρακλείου όταν ταξίδευε μια μέρα νωρίτερα από την Κρήτη επικαλέστηκαν οι λιμενικοί το γράμμα του νόμου κι έτσι τα δυο μικρά παιδιά και η μητέρα ζουν μόνοι τους μια περιπέτεια που δεν την περίμεναν.

“Η κατάσταση ήταν τραγική”

Όπως αποκαλύπτει στο cretalive.gr, ο σύζυγος της γυναίκας που βρίσκεται στη Γερμανία, Μαρίνος Μπατζαλής, η περιπέτεια ήταν απίστευτη για τη σύζυγό του όταν είδε το καράβι να φεύγει κι εκείνη χωρίς χρήματα στην τσέπη και με δυο μικρά παιδιά να κλαίνε δεν είχε πού να πάει και πού να μείνει καθώς δεν είχε κανένα γνωστό στην Αθήνα.

“Η κατάσταση ήταν τραγική. Η σύζυγός μου σοκαρισμένη για την περιπέτεια που βίωνε προσπαθούσε να βρει μια άκρη έχοντας τα δυο παιδιά μαζί της που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι δεν ταξίδευαν. Για καλή της τύχη υπήρχε ένας γνωστός της πάνω στο καράβι που επρόκειτο κι εκείνος να ταξιδέψει και είδε τι ακριβώς συνέβαινε στη γυναίκα μου και τα παιδιά μου και προθυμοποιήθηκε να χάσει το καράβι, να μείνει μαζί της, να την πάει σε ένα ξενοδοχείο και να πληρώσει από την τσέπη του τη διαμονή αλλιώς δεν ξέρω πώς θα περνούσαν τη βραδιά”.

“Κανένα ενδιαφέρον ούτε από την εταιρία ούτε από το λιμενικό” λέει και εξηγεί πως αν έκριναν οι λιμενικοί ότι πράγματι υπήρχε θέμα ταυτοποίησης των παιδιών δεν έπρεπε να την αφήσουν να φύγει αλλά να την πάνε στα κρατητήρια κι εκεί αφού κάνουν έναν έλεγχο ταυτοποίησης να δούνε τι θα κάνουν.

Η περιπέτεια πάντως για την οικογένεια Μπατζαλή φτάνει στο τέλος της αφού σήμερα το πρωί πήγε σε ΚΕΠ στον Πειραιά, έβγαλε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και απόψε μπαίνει στο πλοίο της γραμμής και επιστρέφει στο σπίτι της.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις