Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σάκκαρη Γουαδαλαχάρα: Η συγκινητική αφιέρωση μετά τον τίτλο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάκκαρη Γουαδαλαχάρα: Η συγκινητική αφιέρωση μετά τον τίτλο

Σάκκαρη Γουαδαλαχάρα: Στον παππού της που έχει φύγει από τη ζωή

Άκρως φορτισμένη συναισθηματικά ήταν η Μαρία Σάκκαρη μετά την κατάκτηση του τίτλου στη Γουαδαλαχάρα. Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 2-0 σετ (7-5, 6-3) της Καρολάιν Ντολεχάιντ στον τελικό στο 1000άρι τουρνουά της μεξικανικής πόλης. Έτσι, η Σάκκαρη κατέκτησε τον δεύτερο -και σπουδαιότερο- τίτλο της καριέρας της, και πρώτο μετά από 4 χρόνια. Μετά το μεγάλο σοκ που προκάλεσε με το ξέσπασμά της μετά την ήττα-αποκλεισμό στον πρώτο γύρο του US Open, με 2-0 σετ από την Ρεμπέκα Μασάροβα, η Σάκκαρη έκανε στη Γουδαλαχάρα ένα τρομερό τουρνουά, καθώς δεν έχασε ούτε ένα σετ, έπαιξε εκπληκτικό τένις και έδειξε γιατί βρίσκεται στην κορυφαία δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Στις δηλώσεις της στην απονομή του τροπαίου, φορώντας μάλιστα φανέλα του Μεξικού, αφιέρωσε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της στον παππού της, Δημήτρη Κανελλόπουλο, που έφυγε από τη ζωή το περσινό καλοκαίρι.

Σάκκαρη: Συγκίνησε με την αφιέρωση στον παππού της που πέθανε πέρυσι

«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που είναι πίσω στην πατρίδα μου. Μακάρι να μπορούσαν να είναι εδώ μαζί μου, αλλά παρακολουθούν και είναι πολύ περήφανοι για μένα. Θέλω να αφιερώσω αυτό το τρόπαιο στον παππού μου, που έφυγε από τη ζωή πέρσι και στη γιαγιά μου που παρακολουθεί», είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. «Δεν θέλω να ξεχάσω τον προπονητή μου, Τομ, που είναι μαζί μου τα τελευταία 5 χρόνια. Περιμέναμε πάνω από 4 χρόνια για τον δεύτερο τίτλο. Ακούσαμε τόσα πολλά άσχημα πράγματα, ότι δεν θα κέρδιζα ποτέ τίτλο, ότι θα ήμουν Top 5 παίκτρια με μόνο έναν τίτλο. Όλα αυτά ήταν πολύ δύσκολα για μένα να τα ξεπεράσω και είμαι πολύ χαρούμενη που το πέτυχα εδώ αυτή την εβδομάδα», πρόσθεσε.

Για την αντίπαλό της στον τελικό είπε: «Σε γνωρίζω πολλά χρόνια, δουλεύεις πολύ σκληρά, βλέπω τα stories που ανεβάζεις στο Instagram, πάντα ήξερα ότι είχες σπουδαίο παιχνίδι και αυτή την εβδομάδα έκανες το κλικ. Είμαι σίγουρη ότι θα έχεις πολλές ακόμα ευκαιρίες και ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή». Επίσης, ευχαρίστησε την Γκαμπριέλα Σαμπατίνι, που ήταν η εκλεκτή καλεσμένη του τουρνουά και έκανε την απονομή στην Σάκκαρη. «Σε ευχαριστώ που ήσουν εδώ σήμερα, ξέρω πως έχεις παίξει με τη μητέρα μου. Σε θαύμαζε πολύ και πάντα έλεγε πολύ όμορφα λόγια για σένα. Είσαι ένας άνθρωπος που είχε για πρότυπο και εκείνη και εγώ. Σε ευχαριστώ που ήσουν εδώ, ήταν έμπνευση να σε έχουμε μαζί μας», είπε.

Τέλος, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απευθύνθηκε και στον κόσμο, που τη στήριξε όλη την εβδομάδα, λέγοντας: «Το έχω πολύ πολλές φορές και επαναλαμβάνομαι, αλλά αυτό είναι το δεύτερο σπίτι μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις