Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Από άκρη σε άκρη στο Χαϊδάρι καθημερινά ο Άρης Πανόπουλος
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Από άκρη σε άκρη στο Χαϊδάρι καθημερινά ο Άρης Πανόπουλος

Πρώτα να λυθούν άλυτα για δεκαετίες προβλήματα της πόλης και μετά να μιλήσουμε για οράματα που μπορούν να υλοποιηθούν

Σε ενάμιση και πλέον χρόνο, πρέπει να έχει λιώσει δεκάδες πάτους παπουτσιών αυτός και οι συνεργάτες του, με σκοπό να εφαρμόσει ακόμα και προεκλογικά αυτό που ο ίδιος ορίζει ως Δημοκρατία της Αυτοδιοίκησης στην πράξη. Σε αυτό που κάποιοι οριοθετούν ως την πεμπτουσία για τους Ο.Τ.Α., αλλά και τους εκπροσώπους τους, δίνει σάρκα και οστά καθημερινά σε έναν δήμο που, όπως φαίνεται, είχε αφεθεί για καιρό στην τύχη του. Ο λόγος για τον υποψήφιο Δήμαρχο Χαϊδαρίου Άρη Πανόπουλο που κατάφερε να ενώσει το «χαμένο» κοινωνικό νήμα που θα έπρεπε να συνδέεται εδώ και χρόνια με το γραφείο του πρώτου Δημότη και τις πολιτικές που επιλέγονται και ασκούνται.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, το πρόγραμμα που φτιάχτηκε από τους ίδιους τους Δημότες μοιράστηκε σε όλους. Τον Οκτώβρη του 2022 μπήκαν όλοι οι άξονες του σε μια βάση δεδομένων όπως ειπώθηκαν σε ανοικτή εκδήλωση, ανασυγκροτήθηκαν εκ νέου μέσω περιοδειών, αλλά και μέσα από μια διαδικτυακή συζήτηση στα πρότυπα του e-democracy και έτσι μετουσιώθηκαν σε 3 βασικούς πυλώνες. Σκοπός τους η δημιουργία ενός δημοκρατικού δήμου που θα λειτουργεί ως πόλη αλληλεγγύης για όλους, δίνοντας 5 άμεσες λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τους δημότες. Καθαριότητα, Δημοτικός φωτισμός, πολιτιστική ανάπτυξη, οδικό δίκτυο και πράσινο στην πόλη!

Πρώτα να λυθούν άλυτα για δεκαετίες προβλήματα της πόλης και μετά να μιλήσουμε για οράματα που μπορούν να υλοποιηθούν

Όπως είχε διατυπώσει ο ίδιος από το ξεκίνημα της δημιουργίας του συνδυασμού «Ώρα Χαϊδάρι» πρώτα πρέπει να λυθούν άλυτα για δεκαετίες προβλήματα της πόλης και μετά να μιλήσουμε για οράματα που μπορούν να υλοποιηθούν. Μέσα σε αυτά παραμένει ο ερχομός μιας στάσης ΜΕΤΡΟ που θα εξυπηρετεί την πόλη, η υπογειοποίηση της λεωφόρου Αθηνών, αλλά και η αξιοποίηση των ιστορικών σημείων της πόλης του Χαϊδαρίου. Στόχοι που δεν έχει σταματήσει να επικοινωνεί με κάθε τρόπο όπου βρεθεί και όπου σταθεί, σαν να βρίσκετε ήδη στον δημαρχιακό Θώκο. Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν να ενοχλούν τη σημερινή διοίκηση του δήμου, αφού την έχουν φέρει εκ των πραγμάτων σε δυσμενή Θέση.

Μια περίοδο δε, που το 2% των Ελλήνων πολιτών έχουν δηλώσει υποψηφιότητα για μια έδρα στα Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια της χώρας, η διοικούσα παράταξη του Δήμου Χαϊδαρίου δεν κατάφερε να συμπληρώσει ένα ψηφοδέλτιο που να κατοχυρώνει έστω τον χρόνο που άσκησε διοίκηση. Οι 60 και μόνο υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της, φανερώνουν πως κάτι δεν πήγε καλά στην προσέλκυση νέων προσώπων σε σχέση με την πολιτική που είτε άσκησε, είτε πρόκειται να ασκήσει η νυν διοίκηση αν ποτέ καταφέρει να επανεκλεγεί. Ως επιβεβαίωση των επιλογών προσώπων που θέλουν να αλλάξουν τον τόπο τους φαίνεται πως στάθηκε η αλλαγή «στρατοπέδου» εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων από την παράταξη της νυν διοίκησης που επέλεξαν εδώ και μήνες την συμπόρευση τους με την παράταξη του Άρη Πανόπουλου.

«Με διοίκηση Πανόπουλου κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του»

Το «Ώρα Χαϊδάρι» συγκέντρωσε ένα μεγάλο ρεύμα δραστηριοποιημένων πολίτων, έχοντας στο ψηφοδέλτιο του ακόμη και τον πιο νεαρό υποψήφιο Πανελλαδικά μπαίνοντας στο κάδρο των πρωτοπόρων συνδυασμών. Προσεγγίζοντας όλες της ηλικίες και όλα τα πολιτικά χρώματα του Δημοκρατικού τόξου κάτω από μια καθαρή αυτοδιοικητική σκέπη, έφερε κοντά του την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος για να ακολουθήσουν πολιτικές προσωπικότητες του τόπου, επαγγελματίες της περιοχής, εκπρόσωποι συλλόγων κ.ά.

Ακόμη και το Πράσινό Κίνημα πρόσφατα, με ανακοίνωση του, ανέφερε πως το «Ώρα Χαϊδάρι» επιλέχθηκε με το κριτήριο της «πράσινης» και οικολογικής αγωνιστικότητας που έχει επιδείξει το χρονικό διάστημα της ύπαρξης του, αλλά και βάση του ανακοινώσιμου προγράμματος που έχει παρουσιάσει. «Με διοίκηση Πανόπουλου κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του» -Περιοδεία «Ώρα Χαϊδάρι» στις νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου. Στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και αυτεπιστασίας βρέθηκε κλιμάκιο του συνδυασμού «Ώρα Χαϊδάρι» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Άρη Πανόπουλο το πρωινό της Τετάρτης 20/09.

Δίπλα στους πολίτες

Ο Άρης Πανόπουλος άκουσε για μια ακόμη φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, τονίζοντας και επαναλαμβάνοντας σε όλους τη γνωστή θέση του πως οι εργαζόμενοι είναι η δύναμη του Δήμου. «Το όφελος από την δική σας την δουλειά είναι αυτό που εισπράττει στην καθημερινότητα του ο δημότης. Εσείς είστε η δύναμη του Δήμου» είπε χαρακτηριστικά. Οι ίδιοι σημείωσαν πως, εδώ και καιρό, ζητούν τα απαραίτητα μέσα ατομικής τους προστασίας όπως τους οφείλει η σημερινή διοίκηση αλλά ακόμα δεν τους έχουν δοθεί, παρότι βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι σε κινδύνους. Το ίδιο αίτημα είχαν κοινοποιήσει επίσημα στην επίσκεψη και πάλι του Άρη Πανόπουλου, κατά την περίοδο του Πάσχα. Από τότε μέχρι σήμερα όλα άλλαξαν προς το χειρότερο για αυτούς όπως φαίνεται στην νεότερη ανακοίνωση του Συλλόγου, παρότι έχουν προσφύγει στην Επιθεώρηση εργασίας και περιμένουν το πόρισμα των επιθεωρητών.

Οι καταγγελίες

«Πραγματικά δεν νοείται να δημιουργούν ζήτημα για τα γάντια μιας χρήσης στους Παιδικούς Σταθμούς, και να επιδιώκεται η ελαχιστοποίηση της παραγγελίας για λόγους οικονομίας. Τι θέλουν δηλαδή, οι Συναδέλφισσες να αλλάζουν όλα τα παιδιά μας με τα ίδια γάντια?? Δεν νοείται στην Καθαριότητα να αγοράζουμε παπούτσι εργασίας 7 κιλών βάρους, ή συνθετικό παντελόνι με 45 βαθμούς ζέστη, ή παπούτσι εργασίας ανασφαλές και επικίνδυνο για την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου παίζοντας με την ζωή μας για λόγους οικονομίας» σημειώνουν εκεί με τον πιο επίσημο τρόπο, συμπεριλαμβάνοντας ακόμα και καταγγελίες συνδημοτών τους που μιλούν για «κακοδιαχείριση από την Διοίκηση και λάθος προτεραιότητες που σχετίζονται με την αξιοποίηση των οικονομικών πόρων, παρότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις και κακοτεχνίες στα Σχολικά Κτήρια, τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις κ.α. όπως αναφέρουν σε γνωστές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Κινήσεις και συμπεριφορές που όπως αναφέρουν ¨γίνονται προς χάριν της προεκλογικής περιόδου εφόσον δεν υπήρχε ανέκαθεν τέτοιος προσανατολισμός».

“Το Χαϊδάρι μας χρειάζεται όλους”

Το γεγονός της υποστελέχωσης φαίνεται πως επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τις καταστάσεις αφού πολλοί εργαζόμενοι, μην μπορώντας να δεχτούν τις ακατάλληλες συνθήκες εργασίας, οδηγήθηκαν με προγράμματα κινητικότητας σε άλλες Δημόσιες υπηρεσίες. Ανησυχία επικρατεί όμως και σε αυτούς που προσελήφθησαν για έκτακτες ανάγκες του δήμου την πανδημική περίοδο, αφού οι συμβάσεις τους φτάνουν στο τέλος τους χωρίς κανείς να τους έχει μιλήσει για την ανανέωση τους. «Με δεδομένο το μέγεθος των αναγκών της πόλης, κανείς δεν θα χάσει την δουλειά του με διοίκηση Πανόπουλου. Γιατί την επόμενη μέρα, το Χαϊδάρι μας χρειάζεται όλους» σημείωσε εμφατικά στους παρευρισκόμενους ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα Χαϊδάρι» δεσμευόμενος για άλλη μια φορά πως θα σταθεί καθημερινά & ουσιαστικά δίπλα τους, την επόμενη μέρα, καλύπτοντας με σοβαρότητα τις ανάγκες τους σε υλικοτεχνική υποδομή, λύνοντας, έτσι, από κοινού τα ζητήματα που προκύπτουν στην πόλη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις