Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λούτσα μακελειό: Βρέθηκε ένα από τα όπλα της δολοφονίας των 6 Τούρκων
ΕΛΛΑΔΑ

Λούτσα μακελειό: Βρέθηκε ένα από τα όπλα της δολοφονίας των 6 Τούρκων

Λούτσα μακελειό: Το εύρημα εντοπίστηκε από πλήρωμα της Άμεσης Δράσης

Αστυνομικοί εντόπισαν όπλο 9 χιλιοστών, το οποίο όπως διαπιστώθηκε χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές στη δολοφονία των 6 Τούρκων στη Λούτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες το όπλο εντοπίστηκε από πλήρωμα της Άμεσης Δράσης σε μια απόσταση μεγαλύτερη των 2 χλμ μακριά από το σημείο της δολοφονίας στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας. Το όπλο έχει ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση, ωστόσο οι αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως πάνω του δεν βρέθηκαν αποτυπώματα. Εκτιμάται ωστόσο πως είναι το όπλο με το οποίο οι εκτελεστές δολοφόνησαν τα 6 θύματα.

Το χρονικό του εγκλήματος

Σημαντικό στοιχείο θεωρείται ο εντοπισμός του σπιτιού των θυμάτων στη Λούτσα, σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου δολοφονήθηκαν. Οι Αρχές έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι των θυμάτων ψάχνοντας για DNΑ. Τα όποια δείγματα έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ., με τα αποτελέσματα να αναμένονται σύντομα. Κατά τα λοιπά, μέσα στο σπίτι δεν βρέθηκαν ούτε όπλα ούτε ναρκωτικά, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται. Στο σπίτι στη Λούτσα φαίνεται ότι είχαν βρει καταφύγιο οι 6 Τούρκοι μαφιόζοι, κυνηγημένοι από μέλη αντίπαλης συμμορίας, ύστερα από μια δολοφονία στη Γαλλία. Θεωρείται ότι και οι 6 ήταν συνεργάτες του αρχηγού της συμμορίας, Μπαρίς Μπογιούν.

Εικάζεται ότι οι 6 έφυγαν σαν κυνηγημένοι από το σπίτι στη Λούτσα, άρον-άρον, έχοντας μαζέψει τα υπάρχοντά τους σε μερικές βαλίτσες οι οποίες βρέθηκαν στο αυτοκίνητο. Ενδεχομένως τους είχαν στήσει παγίδα θανάτου. Από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι τα μέλη της αντίπαλης συμμορίας τούς κυνήγησαν και τους εγκλώβισαν στο σημείο όπου τους σκότωσαν. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν φέρεται να είναι νόμιμο και να ανήκει σε Γερμανό υπήκοο και φέρεται να πέρασε τα ελληνικά σύνορα τον περασμένο Αύγουστο από τον σταθμό των Ευζώνων, μετά δηλαδή τη δολοφονία στις γαλλικές Άλπεις. Οι ελληνικές αρχές είναι αισιόδοξες ότι θα καταφέρουν να βρουν τους δολοφόνους -εκτιμάται ότι ήταν τρεις με τέσσερις- που σκότωσαν με 60 σφαίρες τους έξι Τούρκους.

Ήδη στα συνοριακά περάσματα υπάρχει ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και μεγαλύτερος έλεγχος για το ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Την ίδια ώρα, χθες έγινε γνωστό ότι προχθές το βράδυ συνελήφθη στο αεροδρόμιο Τούρκος που έβγαλε εισιτήριο μετά το φονικό και είχε δύο πλαστές ταυτότητες και τέσσερις κάλυκες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις