Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Μπράιτον – ΑΕΚ 2 – 3 highlights: Θρίαμβος μέσα στην έδρα του αντιπάλου
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπράιτον – ΑΕΚ 2 – 3 highlights: Θρίαμβος μέσα στην έδρα του αντιπάλου

Μπράιτον - ΑΕΚ 2 - 3 highlights: Τεράστια νίκη για τους νταμπλούχους Ελλάδας, που λύγισαν μία εκ των κορυφαίων ομάδων της Premier League

Μυθική, τρομερή, αδιανότητη ΑΕΚ μέσα στο Μπράιτον! Η Ένωση πήρε ένα φοβερό διπλό (2-3) με τσαμπουκά και αποφασιστικότητα ταπεινώνοντας μια εξαιρετική ομάδα της Premier League μέσα στο σπίτι της και ξεκίνησε νικηφόρα το ταξίδι της στους ομίλους του Europa League! Η ΑΕΚ χτύπησε από τις στατικές φάσεις, παίρνοντας δύο φορές το προβάδισμα με Σιντιμπέ και Γκατσίνοβιτς, αλλά ήταν άτυχη δεχόμενη δύο φορές την ισοφάριση με πέναλτι του Ζοάο Πέδρο. Ωστόσο, η Ένωση που κοιτούσε στα μάτια την Μπράιτον με τον Πόνσε κούρσεψε τη Νότια Ακτή της Αγγλίας και άφησε άφωνη την Ευρώπη με ένα φανταστικό αποτέλεσμα λαμβάνοντας υπόψιν και τα τρομερά προβλήματα που αντιμετώπιζε με τις απουσίες στην άμυνα! Σοβαρός τραυματισμός για τον Χατζισαφί που αποχώρησε με τραυματισμό στον αυχένα με φορείο.

Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε μια επιθετική ενδεκάδα. Παρτενέρ του Μήτογλου ήταν ο Σιμάνσκι στο κέντρο της άμυνας μετά τις απουσίες των Βίντα και Μουκουντί, με τον Στάνκοβιτς στην εστία και τους Χατζισαφί και Σιντιμπέ στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής. Ο Πινέδα ξεκίνησε μαζί με τον Γιόνσον στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Άμραμπατ δεξιά και τον Αραούχο πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία που επέστρεψε και βρέθηκε στο αρχικό σχήμα. Ο Ντε Τσέρμπι παρέταξε την Μπράιτον με τον Στιλ στην εστία, τους Εστουπινιάν, Ιγκόρ Ζούλιο, Φαν Χεκ και Μίλνερ τετράδα στην άμυνα. Οι Γκίλμουρ και Γκρος ήταν οι δύο χαφ του άξονα με τους Μαρτς και Μιτόμα στα άκρα και τον Φάτι πίσω από τον προωθημένο Ζοάο Πέδρο.

Η ΑΕΚ ακύρωσε την Μπράιτον από το ξεκίνημα

Χωρίς καμία υπερβολή μιλάμε για το καλύτερο φετινό ημίχρονο της ΑΕΚ, λαμβάνοντας υπόψιν και τη δυναμικότητα του αντιπάλου, με την Ένωση να πηγαίνει μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια έχοντας εξαφανίσει το πλάνο της Μπράιτον κι ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει και πάνω από δύο τέρματα στο πρώτο 45λεπτο. Παρά τον γρήγορο ρυθμό η ΑΕΚ ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και πάγωσε το Amex στο 11′ με εκτέλεση κόρνερ-κομπίνα του Γκατσίνοβιτς και κεφαλιά του Σιντιμπέ για το 0-1!  Ένα λεπτό αργότερα ο Αραούχο πέρασε φοβερή κάθετη στον Λιβάι, αλλά ο τελευταίος νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Στιλ με την Ένωση να χάνει τεράστια ευκαιρία και για δεύτερο τέρμα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η Μπράιτον λες και τα είχε χαμένα με την ΑΕΚ ξανά με τον Λιβάι μετά από κάθετη του Αραούχο να έχει νέο τετ-α-τετ στο 22′ αλλά το πλασέ πέρασεδίπλα από το κάθετο. Η Μπράιτον που δεν είχε απειλήσει ως εκείνη τη στιγμή, είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Ιγκόρ Ζούλιο στο 24′ και λίγο αργότερα έφτασε στην ισοφάριση μετά την ανατροπή του Ζοάο Πέδρο από τον Χατζισαφί που έδωσε πέναλτι ο Τοβέρ με τη χρήση του VAR. Ο Ζοάο Πέδρο ήταν εκείνος που ανέλαβε και την εκτέλεση γράφοντας το 1-1 στο 30′. Ωστόσο, η ΑΕΚ με θάρρος και αυτοπεποίθηση έψαξε να πάρει ξανά το προβάδισμα και στο 40′ έφτασε με τον Γκατσίνοβιτς σε ένα δεύτερο γκολ κάνοντας το 1-2!

Το καθοριστικό γκολ

Η ΑΕΚ στεκόταν πολύ καλά στο Amex μη επιτρέποντας στην Μπράιτον να την απειλήσει ουσιαστικά. Τα κακά μαντάτα ωστόσο ήρθαν με τον τραυματισμό του Χατζισαφί ο οποίος παρέμεινε για αρκετά λεπτά στο έδαφος με χτύπημα στον αυχένα και αποχώρησε με φορείο με τον Μοχαμάντι να τον αντικαθιστά. Η ΑΕΚ συνέχιζε να παίζει με συγκέντρωση, αλλά ήταν άτυχη καθώς στο 65′ ο Σιμάνσκι στην προσπάθειά το να διώξει βρήκε τον Ζοάο Πέδρο και ο Τοβέρ με τη χρήση του VAR καταλόγισε το πέναλτι. Ο Ζοάο Πέδρο όπως και την πρώτη φορά, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση σημάδεψε σωστά από την άσπρη βούλα ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 67′.

Η Μπράιτον πήρε τα πάνω της μετά την ισοφάριση και άρχισε να πιέζει, με τον Αλμέιδα να αλλάζει την επίθεσή του με τους Τσούμπερ και Πόνσε να περνούν στις θέσεις των Αραούχο και Λιβάι, ενώ λίγο αργότερα ο Μάνταλος πέρασε αντί του Πινέδα και ο Ελίασον αντί του Γκατσίνοβιτς. Στο 78′ η Μπράιτον είχε μεγάλη στιγμή για να φτάσει στην ανατροπή, αλλά ο Στάνκοβιτς είπε όχι στον Ζοάο Πέδρο σε τετ-α-τετ, όπως είπε και στη δυνατή εκτέλεση φάουλ του Γκρος από μακρινή απόσταση στο 82′. Η ΑΕΚ όμως έπαιζε με τσαγανό και στο 84′ βρήκε και τρίτο γκολ παίρνοντας για τρίτη φορά το προβάδισμα! Ο Γιόνσον έκλεψε, ο Άμραμπατ γέμισε, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά για τον Ελίασον και αυτός ξαναβρήκε τον Αργεντινό φορ μέσα στην περιοχή με τον τελευταίο να πλασάρει τον Στιλ για το 2-3!

Οι ομάδες

Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Στιλ, Εστουπινιάν, Ιγκορ Ζούλιο, Φαν Χεκ, Μίλνερ (55′ Λάμπτεϊ), Γκίλμουρ (86′ Μπουονανότε), Γκρος, Μαρτς, Μιτόμα (86′ Αντίνγκρα), Φάτι, Ζοάο Πέδρο (82′ Γουέλμπεκ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (60’Μοχαμάντι), Σιμάνσκι, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Πινέδα (79′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (79′ Ελίασον), Άμραμπατ, Αραούχο (68′ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (68′ Πόνσε)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις