Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άδωνις – ΚΚΕ για νομοσχέδιο: «Η απεργία απέτυχε», «είσαι υπουργός νούμερο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις – ΚΚΕ για νομοσχέδιο: «Η απεργία απέτυχε», «είσαι υπουργός νούμερο»

Άδωνις - ΚΚΕ για νομοσχέδιο: Άγρια κόντρα

Σε σφοδρή σύγκρουση στην αίθουσα της Ολομέλειας στη Βουλή οδηγήθηκαν ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης -κυρίως του ΚΚΕ- με αφορμή τις διατάξεις του νέου εργασιακού νομοσχεδίου. Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως οι προωθούμενες διατάξεις ευνοούν τους εργαζομένους και αυξάνουν τα εισοδήματά τους, σημειώνοντας πως, αν το ΚΚΕ ευαγγελίζεται τη δικτατορία του προλεταριάτου, δεν μπορούν τα μέλη του να υποκύπτουν στις δικαστικές αποφάσεις. Οι δε βουλευτές του ΚΚΕ εμφανίστηκαν ενοχλημένοι από τις αναφορές, με τον Χρήστο Κατσώτη να φωνάζει εκνευρισμένος «υπουργός νούμερο».

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και την εξέλιξη της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης, λέγοντας πως απέτυχε επειδή ο κόσμος της εργασίας κατάλαβε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις είναι προς το συμφέρον του. «Η ΓΣΣΕ δεν απεργεί σήμερα. Ποιος απεργεί; Η ΑΔΕΔΥ των δημοσίων υπαλλήλων που δεν αφορά το νομοσχέδιο γιατί απέργησε; Ουδείς γνωρίζει. Απεργεί η ΟΛΜΕ. Γιατί απεργεί; Έτσι, γιατί ακούσανε ότι κάπου έγινε απεργία και είδαν φως και μπήκαν», είπε, και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Όπως μας έμαθε η κυρία Ακρίτα που άλλαξε την άποψή της και από Αχτσιόγλου υποστηρίζει Κασσελάκη, μόνο ένας ανόητος δεν αλλάζει άποψη. Από σήμερα και λόγω της δήλωσης αυτής δεν έχει σημασία τι έλεγα και τι λέγατε».

“Γιατί οι εργάτες δεν απέργησαν;”

«Επειδή καλές είναι οι θεωρίες αλλά υπάρχει και η πραγματική ζωή, δείξτε μου σήμερα ένα εργοστάσιο της Coca-Cola που δεν δούλεψε. Όλα δουλέψανε. Για ποιον λόγο όλα τα εργoστάσια δούλεψαν; Γιατί οι εργάτες δεν απέργησαν; Γιατί θέλουν το νομοσχέδιο επειδή θα πληρώνονται καλύτερα. Η κυβέρνηση είναι φιλεργατική γιατί, όσο εσείς φωνάζετε για θέματα που δεν αφορούν κανέναν, αυξάνει τα εισοδήματα» είπε απευθυνόμενος στο ΚΚΕ και συνέχισε: «Αν εσείς, κύριοι της Αριστεράς, είστε ευχαριστημένοι από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, μου περισσεύει. Δεν έχει καταλάβει κανείς ότι έγινε απεργία, πλην των οδηγών αυτοκινήτων που έκλεισε τους δρόμους η Τροχαία για την απεργία που δεν έγινε».

Οι επισημάνσεις του υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ, με τον κ. Κατσώτη να φωνάζει πως το συλλαλητήριο έχει πλήθος κόσμου και να μιλάει για «νούμερο υπουργό». «Έχουμε ελευθερία λόγου, είμαστε καθεστώς αστικό, και δεν μπορείτε να μας απαγορεύετε να μιλάμε» ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης, για να συνεχίσει: «Η πτέρυγα του ΚΚΕ είπε ότι δεν πέτυχε η απεργία λόγω δικαστικών αποφάσεων και εκφοβισμού. Αν πράγματι το πιστεύετε, έχετε καταργήσει όλη σας την ιστορία αν βασίζεστε σε δικαστικές αποφάσεις».

Ηλιόπουλος σε Γεωργιάδη: Θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικός

Οι αναφορές του υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, με τον Νάσο Ηλιόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει: «Θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικός. Υπήρχε ένα συνδικαλιστικό σωματείο που σας προειδοποιούσε επί μήνες. Σας έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, κι αν το ακούγατε, δεν θα είχαν πεθάνει 58 άνθρωποι στα Τέμπη». Ο κ. Ηλιόπουλος χαιρέτισε την απεργιακή κινητοποίηση της ΟΛΜΕ, λέγοντας πως αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης.

«Είναι προβληματικό να λοιδορεί ο υπουργός Εργασίας το συνδικαλιστικό κίνημα», είπε ο Δημήτρης Μάντζος από το ΠΑΣΟΚ, με τον Θανάση Παφίλη από το ΚΚΕ να σημειώνει: «Ο υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει κανένα σωματείο που να απεργεί. Ας πάει μια βόλτα στον Πειραιά, όπου νέκρωσε όλο το λιμάνι». «Ας μας πει ο κ. Γεωργιάδης ένα σωματείο που είπε “ζήτω” για το νομοσχέδιο εκτός από την πουλημένη ΓΣΣΕ. Είναι νομοσχέδιο-έκτρωμα, μεσαίωνας και δουλοκτησία. Δείχνετε εμπάθεια και μίσος στο συνδικαλιστικό κίνημα. Εσείς που ζείτε στα σαλόνια δεν ξέρετε τι τραβά ο εργαζόμενος. Ξεβρακώνεστε εδώ μέσα. Υποκριτές. Όσο για τα περί προλεταριάτου που είπε ο υπουργός, ένα θα σας πω: καλομελέτα και έρχεται» πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στην Αριστερά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης σημείωσε: «Την ενοχλεί η δυνατότητα που δίνουμε στους ανθρώπους να δουλέψουν και να βελτιώσουν τη ζωή τους. Η Αριστερά θέλει τον εργαζόμενο στη μιζέρια, όσο πιο χαμηλά γίνεται». Απευθυνόμενος στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ, σχολίασε: «Οι πρακτικές των λίγων που κλείνουν τις εισόδους για να μην μπορούν να δουλέψουν οι πολλοί τελείωσαν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις