Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κληρονόμος Βραζιλία: 49χρονη σκοτώθηκε πέφτοντας από μπαλκόνι -Είχε κλέψει από τη μητέρα της 148 εκατ.
ΚΟΣΜΟΣ

Κληρονόμος Βραζιλία: 49χρονη σκοτώθηκε πέφτοντας από μπαλκόνι -Είχε κλέψει από τη μητέρα της 148 εκατ.

Κληρονόμος Βραζιλία: Η 49χρονη Sabine Boghici ήταν κόρη ενός από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης της Βραζιλίας

Οι αρχές της Βραζιλίας ερευνούν τον μυστηριώδη θάνατο μιας ηθοποιού και κληρονόμου που έπεσε από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου της πολυκατοικίας της. Η 49χρονη Σαμπίν Μπογκίσι βρέθηκε μπροστά από την κατοικία της στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 14 Σεπτεμβρίου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε καθώς τα τραύματά της ήταν βαρύτατα. Οι αρχές εξετάζουν τον θάνατό της ως πιθανή αυτοκτονία, καθώς οι ερευνητές έψαξαν το σπίτι της και βρήκαν ένα σημείωμα που είχε αφήσει πίσω της για τη σύζυγό της Ρόζα Στανέσκο, η οποία βρίσκεται σήμερα στη φυλακή.

Η Μπογκίσι είναι κόρη ενός από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης στη Βραζιλία, του Ζαν Μπογκίσι, ο οποίος πέθανε το 2015. Γεννήθηκε στη Ρουμανία το 1928 και μετακόμισε στη Βραζιλία με Εβραίους φίλους του το 1948.

Πώς κατάφερε να κλέψει 148,8 εκατομμύρια δολάρια από τη μητέρα της

Η κληρονόμος λοιπόν και η σύζυγός της, είχαν συλληφθεί τον Αύγουστο του 2022 για απάτη με την οποία απέσπασαν από την μητέρα της, Ζενεβιέβ Μπογκίσι, 148, 8 εκατομμύρια δολάρια σε έργα τέχνης, κοσμήματα και χρήματα. Οι ερευνητές της αστυνομίας του Ρίο ντε Τζανέιρο δήλωσαν τότε ότι η Σαμπίν κατέστρωσε ένα σχέδιο εναντίον της μητέρα της το 2020 και προσέλαβε μια γυναίκα που πλησίασε την μητέρα της και της είπε ότι ένα μέλος της οικογένειας βρισκόταν στα πρόθυρα του θανάτου. Η γυναίκα, η οποία αυτοπροσδιορίστηκε ως μέντιουμ, την παρουσίασε σε δύο άλλες γυναίκες, μια μελλοντολόγο και τη μητέρα ενός αγίου, οι οποίες συμφώνησαν με την απάτη και έπεισαν την Ζενεβιέβ Μπογκίσι να κάνει πληρωμές για μια «δουλειά» για να παραμείνει εν ζωή η κόρη της.

Το σχέδιο φάνηκε να λειτουργεί αμέσως και η Σαμπίν έκανε τη μητέρα της να πιστεύει πως φοβόταν για τη ζωή της, βάζοντάς την να πληρώσει ένα εκατομμύριο δολάρια μέσα σε διάστημα 15 ημερών για μία «πνευματική» εργασία. Παράλληλα, φρόντισε να κρατήσει την ηλικιωμένη μητέρα της στο σπίτι και απέλυσε υπαλλήλους και φροντιστές.

Υποψίες

Αλλά η μητέρα της ένιωσε πως κάτι δεν πήγαινε καλά τον Φεβρουάριο του 2022, λόγω των ισχυρών δεσμών της κόρης της με τα ψεύτικα μέντιουμ και σταμάτησε όλες τις πληρωμές. Οι αρχές ανακάλυψαν πως η Σαμπίν και οι συνεργοί της έκλεψαν 16 πίνακες των Tarsila do Amaral και Emiliano Di Calvacanti αξίας 145 εκατομμυρίων δολαρίων, κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων και μετρητά ύψους 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δικαστήριο επέτρεψε την αποφυλάκισή της υπό όρους τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τους όρους αυτούς, δεν της επιτρεπόταν να ταξιδέψει εκτός του Ρίο ντε Τζανέιρο για περισσότερο από 10 ημέρες και έπρεπε να παραδώσει το διαβατήριό της. Της απαγορεύτηκε επίσης να επικοινωνήσει με τη μητέρα της και τους μάρτυρες και έπρεπε να παραμένει σε απόσταση 1.600 μέτρων από την μητέρα της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις