Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σαρωτικές εξορμήσεις από την Τροχαία για τα διπλοπαρκαρισμένα
ΕΛΛΑΔΑ

Σαρωτικές εξορμήσεις από την Τροχαία για τα διπλοπαρκαρισμένα

Οι 15 λεωφόροι Αθήνας - Πειραιά που στενάζουν

«Μηνύματα», με ξήλωμα πινακίδων κυκλοφορίας και τσουχτερά πρόστιμα, άρχισε να στέλνει, κατά εκατοντάδες, η Τροχαία, στους οδηγούς εκείνους, που για τη δική τους ολιγόλεπτη η και μεγαλύτερης διάρκειας εξυπηρέτησής τους, διπλοπαρκάρουν, ανάβοντας τα alarm, προκαλώντας συγχρόνως κυκλοφοριακό κομφούζιο σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δέκα πέντε λεωφόροι και οδοί της Αθήνας και του Πειραιά μπλοκάρουν καθημερινά από την οδυνηρή «συνήθεια» κάποιων οδηγών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ίδιοι, διπλοπαρκάρουν τα αυτοκίνητά τους, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και την αφάνταστη ταλαιπωρία των άλλων οδηγών. Όπως είχε προαναγγελθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ξεκίνησαν οι εξορμήσεις της Τροχαίας, με σκοπό τον περιορισμό και εν τέλει την απάλειψη αυτής της ολέθριας για την κυκλοφορία συνήθειας κάποιων χρηστών  των δρόμων.

Μεσογείων, Φορμίωνος, Φιλολάου, Γούναρη

Μόνο σε δύο ημέρες-Δευτέρα και Τρίτη- βεβαιώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία 266 παραβάσεις, που επέφεραν χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας στους παραβάτες. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, βεβαιώθηκαν 125 παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα σε Λεωφόρο Μεσογείων, Φιλολάου, Φορμίωνος, Γούναρη στον Πειραιά και Ελ. Βενιζέλου στην Καλλιθέα. Την Τρίτη βεβαιώθηκαν 141 παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα σε Λεωφόρο Μεσογείων, Υμηττού, Μιχαλακοπούλου, Γούναρη στον Πειραιά και Ελ. Βενιζέλου στην Καλλιθέα. Οι έλεγχοι για διπλοπαρκάρισμα, τονίζεται,  έχουν δεσπόζουσα θέση σε ό,τι αφορά την πολιτική πρωτοβουλία για την προτεραιοποίηση της οδικής ασφάλειας στην Αττική.

Οι 15 Λεωφόροι Αθήνας – Πειραιά

Σύμφωνα με τα δεδομένα, που συλλέχθηκαν, 15 λεωφόροι και οδοί στην Αττική (Μεσογείων, Φιλολάου, Φορμίωνος, Αριστοτέλους, Υμηττού, Μιχαλακοπούλου, Βεΐκου, Αχαρνών, Γ’ Σεπτεμβρίου, Γούναρη, Ηρώων Πολυτεχνείου, 2ας Μεραρχίας, Γρ. Λαμπράκη, Εθνικής Αντιστάσεως, Ελ. Βενιζέλου) αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα στο διπλοπαρκάρισμα. «Η οδική ασφάλεια», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση « είναι σαφής προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και η αντιμετώπιση του διπλοπαρκακαρίσματος, αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού προς αυτή την κατεύθυνση. Καθίσταται σαφές ότι δεν πρόκειται για πρωτοβουλίες αποσπασματικού χαρακτήρα, αλλά για ένα σχέδιο που θα εφαρμοστεί με συνέπεια, καθώς συνδέεται με βελτίωση της ποιότητας ζωής οδηγών και πεζών και έχει αντίκτυπο σε όλους τους κατοίκους.

Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι

Θα συνεχιστούν οι εντατικοί έλεγχοι προκειμένου να περιοριστεί δραστικά αυτό το φαινόμενο και να διαμορφωθεί κουλτούρα αποφυγής σε ό,τι αφορά το διπλοπαρκάρισμα και την παράνομη στάθμευση». Στις 4 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός ανέφερε σε συνέντευξή του, μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν δρόμοι, γιατί πολλές φορές έχω ακούσει και εγώ, ξέρουν ότι υπάρχουν και δρόμοι κεντρικοί στην Αθήνα, 3ης Σεπτεμβρίου, η Αχαρνών, η Αριστοτέλους, (…) ο άλλος ανάβει τα alarm για να πάρει τον καφέ του, να πληρώσει το παράβολο να κάνει τη δουλειά του και αυτό τι έχει ως αποτέλεσμα;

Nα συσσωρεύονται αυτοκίνητα, έχουν και φανάρια, ο δρόμος γίνεται μισή λωρίδα. Λοιπόν, το διπλοπαρκάρισμα είναι ένα, θα πει κανείς ότι είναι το πιο σημαντικό, είναι ναι από τα πιο σημαντικά, διότι η ποιότητα ζωής και η ταλαιπωρία είναι ένα θέμα που πρέπει να το βάλουμε ως προτεραιότητα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις