Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψήστης παρίστανε τον υπάλληλο της ΕΥΠ
ΕΛΛΑΔΑ

Ψήστης παρίστανε τον υπάλληλο της ΕΥΠ

Πώς δρούσε

Ψήστης σε ψητοπωλείο, εμφανιζόταν σαν πράκτορας της …ΕΥΠ (!) και…έψηνε ανύποπτα θύματα για διορισμούς στην «υπηρεσία». Κατηγορήθηκε, επίσης, ότι υποσχόταν, μέσω δήθεν των «γνωριμιών» του σε Δικαιοσύνη κλπ, αγορές σε ελκυστικές τιμές, οχημάτων από τον ΟΔΔΥ! Ο προαναφερόμενος, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για χρήση πλαστού εγγράφου, κατ’ εξακολούθηση.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Και ήταν το έγγραφο αυτό, που τον παρουσίαζε σαν υπάλληλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και το οποίο, βεβαίως, ήταν πλαστογραφημένο. Το επιδείκνυε και σ αυτούς που αναζητούσαν εργασία, αλλά και στους ενδιαφερόμενους για αγορά αυτοκινήτων μέσω των δημοπρασιών. Το σκέλος της καταγγελθείσας απάτης με τα αυτοκίνητα, πάντως, δεν έφθασε στο ακροατήριο, επειδή οι, σε βάρος του, εγκλήσεις, υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα. «Πρόκειται για μυθοπλάστη», κατέθεσε στο δικαστήριο ένα από τα θύματα του ψήστη. Μια γυναίκα θύμα του, την οποία είχε διαβεβαιώσει ότι είχε προσληφθεί στην ΕΥΠ ως Γραμματέας, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος της έδειχνε τα υποτιθέμενα γραφεία όπου θα… εργαζόταν και προσκόμιζε, μάλιστα και πλαστά έγγραφα για επικείμενες χρηματικές καταβολές στον λογαριασμό της.

Ο κατηγορούμενος, αναφέρει το ρεπορτάζ, δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Η υπεράσπισή του αποδέχθηκε μέρος των πράξεων που συνδέονται μόνο με τη χρήση πλαστού εγγράφου.

«Δίδυμη» υπόθεση

Πανομοιότυπη υπόθεση είχε έρθει στο φως και πριν από χρόνια, όταν ένας, 60χρονος, τότε, κατάφερε να εξαπατήσει οκτώ άτομα, τα οποία έπεισε, άλλα ότι ήταν αστυνομικός κι άλλα ότι ήταν ανώτερο στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Η εξαπάτηση είχε γίνει και πάλι με το πρόσχημα ότι θα εξασφάλιζε εργασία. Σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, τόσο είχε διαρκέσει η δράση του, είχε καταφέρει να αποσπάσει από τα θύματά του διάφορα χρηματικά ποσά για τη «βοήθειά» του. Σε βάρος του σχηματίστηκε, τότε, δικογραφία για αντιποίηση και απάτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις