Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κηδεία Μεμεκίδου – Λιβύη: Θρήνος στην Κομοτηνή
ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Μεμεκίδου – Λιβύη: Θρήνος στην Κομοτηνή

Κηδεία Μεμεκίδου - Λιβύη: Καλυμμένη με την ελληνική σημαία η σορός της

Το τελευταίο αντίο είπαν στην Κομοτηνή συγγενείς και φίλοι στην Γλυκερία Μεμεκίδου, την υποναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη με τους συνολικά πέντε νεκρούς Έλληνες – τρεις στρατιωτικούς και δύο μεταφραστές. Κατά την έξοδο της σορού από τον ιερό ναό συγκεντρωμένοι φώναξαν «ηρωίδα» για την αδικοχαμένη υποναύαρχο. Η εξόδιος ακολουθία για την 46χρονη υποναύαρχο εψάλη στο ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής, Παντελεήμονα.

Στην κηδεία αναγνώστηκε και ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής από την πρόεδρρό του, Κλεοπάτρα Στογιαννίδου. Η σορός της άτυχης υποναυάρχου έφτασε στον ναό καλυμμένη με την ελληνική σημαία ενώ η εκκλησία ήταν γεμάτη από εκατοντάδες κόσμου, εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και της ελληνικής πολιτείας ενώ στον αύλειο χώρο τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού και του Πολεμικου Ναυτικού.

«Πήγε οικειοθελώς στη Λιβύη και μας ενημέρωσαν και από το Σώμα νωρίς για ό,τι έγινε»

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την Γλυκερία Μεμεκίδου προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία στη Λιβύη. Η μητέρα της 46χρονης Γλυκερίας είπε για την κόρη της ότι είχε δύο μεταπτυχιακά, ένα διδακτορικό στην ογκολογία και στη διοίκηση και οικονομία της υγείας. «Έκανε εισηγήσεις σε πολλά ιατρικά συνέδρια στα θέματα ογκολογίας και διατροφής. Σαφώς είχε και αγάπη και πήγε οικειοθελώς στη Λιβύη και μας ενημέρωσαν και από το Σώμα νωρίς για ό,τι έγινε» είχε αναφέρει μιλώντας στο MEGA πριν από λίγες ημέρες.

 

Το τελευταίο αντίο στην Εύη Ανδρεαδάκη

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Παπάγου στην Αθήνα. Πρόκειται για τη 40χρονη νοσηλεύτρια του 251 ΓΝΑ Εύη Ανδρεαδάκη, η οποία σκοτώθηκε στο σφοδρό τροχαίο της Λιβύης με το λεωφορείο που τυλίχτηκε στις φλόγες και χάθηκαν συνολικά 5 Έλληνες της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής, που είχε μεταβεί στην περιοχή για να προσφέρει βοήθεια στην πληττόμενη από την κακοκαιρία «Daniel» αφρικανική πόλη Ντέρνα.

Η οικογένεια της Εύης Ανδρεαδάκη δοκιμάζεται για τρίτη φορά με τον θάνατο μέλους της, καθώς πριν από μερικά χρόνια είχε χαθεί με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο ο αδερφός της, ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος. Μερικές δεκαετίες πριν – η άτυχη Εύη δεν είχε ακόμη γεννηθεί – η οικογένεια Ανδρεαδάκη είχε ζήσει άλλη μια τραγωδία. Ο πιλότος Βασίλης Ανδρεαδάκης, θείος της Εύης που έχασε τη ζωή της στη Λιβύη, είχε σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα ενώ εκτελούσε πτήση ως χειριστής της Πολεμικής Αεροπορίας. Το δυστύχημα είχε σημειωθεί το 1980.

Απόδοσης τιμών στους θανόντες της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα,στην τελετή απόδοσης τιμής στους θανόντες της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, κατά την έπαρση της σημαίας στο στρατόπεδο «Παπάγου», με την ολοκλήρωση του τριήμερου πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων.

  • Στην Αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ (ΑΜ: ΥΝ-232) αποδόθηκε ο βαθμός της Υποναυάρχου.
  • Στην Αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ (ΑΜ: ΥΝ-232) ο βαθμός της Υποναυάρχου. Στην Επισμηναγό (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη (ΑΜ: 63908) αποδόθηκε ο βαθμός της Υποπτεράρχου.
  • Στον Αρχιλοχία (ΠΖ) Γεώργιο Βούλγαρη (ΑΜ: ΜΥ 21150) αποδόθηκε ο βαθμός του Συνταγματάρχη.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις