Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

13

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλεξανδρούπολη: Πρόταση του δημάρχου για school pass
ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Πρόταση του δημάρχου για school pass

Σχολικές εκδρομές στον Εβρο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα

Η καθιέρωση επιδοτούμενων σχολικών εκδρομών στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και τον Έβρο, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση εργασίας που είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Σε σχετική με τη συνάντηση ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης αναφέρεται ότι «…συζητήθηκε η δυνατότητα να καθιερωθεί αντίστοιχα με το travel pass, το νέο school pass που θα φέρνει στον τόπο μας μαθητές και μαθήτριες μέσα από επιδοτούμενες σχολικές εκδρομές, είτε οδικώς από τη Βόρειο Ελλάδα είτε αεροπορικώς από την υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική χώρα».

Παράλληλα «συζητήθηκε να δοθεί στις εκδρομές αυτές εκπαιδευτικός χαρακτήρας με στόχο οι χιλιάδες μαθητές που θα ταξιδέψουν και θα γνωρίσουν την περιοχή μας να έρθουν σε άμεση επαφή με το φυσικό τοπίο, τους ημιορεινούς όγκους της Κίρκης, του ‘Αβαντα, την Τραϊανούπολη και το δάσος της Δαδιάς και να προχωρήσουν ανά σχολείο σε δράσεις δενδροφύτευσης κατόπιν υποδείξεως του Δασαρχείου και σε στενή συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους».

Τέλος, ο κ. Ζαμπούκης τόνισε ότι «οφείλουμε να μετατρέψουμε τη δοκιμασία με τις πυρκαγιές σε μια νέα δυνατότητα και ευκαιρία για την τουριστική προώθηση και ανάπτυξη της περιοχής μας και ολόκληρου του Έβρου καθώς μέσα από τις επιδοτούμενες σχολικές εκδρομές τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα θα έχουν τη ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής μας και να συνεχιστεί η υψηλή επισκεψιμότητα των σχολείων σε μία περίοδο που υπάρχει τουριστική ύφεση, όπως είναι ο χειμώνας και η άνοιξη».

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις