Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Καίτη Γκρέυ επιμέλεια: Στα δικαστήρια οι συγγενείς της
LIFESTYLE

Καίτη Γκρέυ επιμέλεια: Στα δικαστήρια οι συγγενείς της

Καίτη Γκρέυ επιμέλεια: "Θρίλερ" με την επιμέλεια της Καίτης Γκρέυ - Τι οδήγησε τα παιδιά της στα δικαστήρια

Μια έντονη δικαστική αντιδικία έχει ξεσπάσει μεταξύ του πρώτου παιδιού της Καίτης Γκρέυ, Φιλίππου και των παιδιών του άλλου της γιου, Βασίλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Δεκέμβριο του 2021, για την επιμέλεια της θρυλικής τραγουδίστριας. Η υπόθεση οδηγείται στα δικαστήρια στις 24 Οκτωβρίου και η εγγονή της, Αγγελική Ηλιάδη τοποθετήθηκε πρώτη φορά δημόσια για τη δικαστική διαμάχη που έχει προκύψει μεταξύ των οικογενειών των δύο γιων της Καίτης Γκρέυ.

Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές είναι από τη μία ο γιος της ερμηνεύτριας Φίλιππος, ο οποίος διεκδικεί την εξ ολοκλήρου επιμέλεια της μητέρας του και τη μεταφορά της στο δικό του σπίτι στον Ασπρόπυργο, έτσι ώστε να μεριμνά ο ίδιος για τη φροντίδα της και η δεύτερη πλευρά είναι η οικογένεια του εκλιπόντος γιου της, Βασίλη (πατέρα της Αγγελικής Ηλιάδη), η οποία υπερασπίζεται την επιθυμία της 99χρονης ερμηνεύτριας να παραμείνει στο σπίτι της στη Νέα Σμύρνη, μέχρι και τον θάνατό της.

Έντονη αντιδικία

“Ο εν ζωή γιος της Καίτης Γκρέυ προέβη σε μια δικαστική ενέργεια μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, χωρίς να ενημερώσει κανένα μέλος της οικογένειας. Η δικαστική ενέργεια απέβλεπε στον ορισμό του εαυτού του ως προσωρινού δικαστικού συμπαραστάτη, με απώτερο σκοπό να πάρει την κ.Γκρέυ από το σπίτι. Αυτό ήταν κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των υπολοίπων συγγενών, δηλαδή της οικογένειας του άλλου της γιου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2021 και είναι ουσιαστικά η σύζυγος του Βασίλη Ηλιάδη και τα δύο της παιδιά- εγγόνια της Καίτης Γκρέυ, (Αγγελική και Κώστας).

Η οικογένεια του εκλιπόντος γιου της τραγουδίστριας είχε την άποψη ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η τελευταία επιθυμία της κ.Γκρέυ, να μη χρειαστεί να ξεριζωθεί και χάσει το περιβάλλον της, τα προσωπικά της αντικείμενα, τα κειμήλια και τις αναμνήσεις της από την καριέρα της”, είπε ο Όθωνας Παπαδόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του Βασίλη Ηλιάδη.

Ο Φίλιππος Ηλιάδης ορίστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ως προσωρινός δικαστικός συμπαραστάτης, αφού είναι και ο μοναδικός συγγενής α’ βαθμού. “Ωστόσο καταφέραμε μετά από μια έντονη αντιδικία να γίνει δεκτό το αίτημα της δικής μας πλευράς ώστε να μη φύγει από τις ρίζες της, να μην ξεσπιτωθεί σε αυτό το στάδιο της ζωής της. Υπήρχε έντονη αντιδικία γιατί υπήρχε η υποψία από την οικογένεια του Βασίλη Ηλιάδη ότι απώτερος σκοπός είναι η εκμετάλλευση του ακινήτου μέσω μίσθωσης είτε ακόμα και η εκποίηση” σημείωσε ο δικηγόρος.

Αγγελική Ηλιάδη: H πρώτη δημόσια τοποθέτησή της

Η Αγγελική Ηλιάδη τοποθετήθηκε πρώτη φορά δημόσια για το ζήτημα της επιμέλειας της γιαγιάς της, μιλώντας στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” στο Star. Όπως αποκάλυψε, τη γιαγιά της τη φροντίζει με πολλή αγάπη η μητέρα της- νύφη της Καίτης Γκρέυ. Όσο για τον αδελφό του πατέρα της, ο οποίος διεκδικεί την επιμέλειά της, δεν τον αποκαλεί “θείο” γιατί δεν τον γνωρίζει καν. “Με θλίβει βαθιά αυτή η κατάσταση. Σαφώς και δε μιλάμε για κανέναν “εμφύλιο”, όμως υπάρχει μια μεγάλη διαφωνία. Αυτό που ενδιαφέρει εμένα, τη μητέρα μου και τον αδελφό μου είναι να σεβαστούν όλοι τις επιθυμίες της γιαγιάς μου. Εμείς δε ζητήσαμε ποτέ καμία δικαστική συμπαράσταση, γιατί δε θεωρήσαμε ότι χρειάζεται από τη στιγμή που εμείς είμαστε η οικογένειά της.

Για μένα είναι πολύ παράξενο και δεν το περίμενε και κανένας μας να εμφανιστούν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν υπήρξαν ποτέ στη ζωή της. Εγώ προσωπικά δεν τους ξέρω… και να ζητούν ξαφνικά να τη φροντίσουν. Η γιαγιά μου έχει όλη τη φροντίδα που χρειάζεται από τη μητέρα μου, η οποία είναι σταθερά δίπλα της από όταν ζούσε ο μπαμπάκας μου και αφότου πέθανε, η μητέρα μου συνέχιζε να τη φροντίζει με πολλή αγάπη και ήταν πάντα δίπλα της, χωρίς καμία απαίτηση.

”Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη”

Ως οικογένεια έχουμε μάθει να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον στα δύσκολα. Είναι μια πολύ ευαίσθητη περίοδος για τη γιαγιά μου λόγω της κατάστασής της. Το βασικό που χρειάζεται είναι σταθερότητα, ηρεμία , είναι να συνεχίσει να ζει στο σπίτι όπου έζησε όλα τα χρόνια της. Εγώ θυμάμαι σαν κοριτσάκι ότι εκεί έκανε τις πρόβες της με τους μουσικούς της, έκανε τα πάρτι της. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένας ζωντανός θρύλος. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να σεβαστούν όλοι την επιθυμία της γιαγιάς μου να παραμείνει στο σπίτι της. Είναι πολύ τυχερός άνθρωπος η γιαγιά μου γιατί έχει ανθρώπους που την αγαπούν.

“Δεν αποκαλώ “θείο μου” αυτόν τον άνθρωπο γιατί δεν τον ξέρω. Δεν υπάρχει καμία επαφή. Είναι ένας άνθρωπος που δε γνωρίζω. Τον έχω δει δύο φορές στη ζωή μου όταν ήμουν μωράκι. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Θεωρώ περίεργο να εμφανίζονται κάποιοι άνθρωποι σε αυτή τη φάση, αφού έφυγε και ο μπαμπάς μου από τη ζωή και να ζητούν τη δικαστική επιμέλεια της γιαγιάς μου”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις