Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 20χρονη δόκιμος – κουνούπι: Σοκ στο Ναυτικό, πήγαινε για το δίπλωμά της η Μαριάννα
ΕΛΛΑΔΑ

20χρονη δόκιμος – κουνούπι: Σοκ στο Ναυτικό, πήγαινε για το δίπλωμά της η Μαριάννα

Θάνατος 20χρονης δοκίμου Εμπορικού Ναυτικού: Την τσίμπησε μολυσμένο κουνούπι, προκάλεσε πολλαπλά εγκεφαλικά

Από τσίμπημα κουνουπιού με μολυσματική ασθένεια φέρεται να προκλήθηκε ο θάνατος της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 20χρονη Μαριάννα Τσίγκα φέρεται να έχασε τη ζωή της μετά από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού, από το οποίο προκλήθηκαν πολλαπλά εγκεφαλικά. Η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε από την Ινδία, όπου αρρώστησε, στην Αίγυπτο. Έπειτα, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική και μετά σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου κατέληξε στις 17 Σεπτεμβρίου. Η είδηση του θανάτου της 20χρονης Μαριάννας Τσίγκα σκόρπισε θλίψη στο εμπορικό ναυτικό και στην Κω, από όπου κατάγεται η κοπέλα.

Το «τελευταίο αντίο» θα πουν συγγενείς και φίλοι της 20χρονης την Τετάρτη, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως, στο Ζηπάρι της Κω. Τοπικά ΜΜΕ της Κω μετέδωσαν ότι η 20χρονη Μαριάννα Τσίγκα ήταν φοιτήτρια της Σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, και βρισκόταν σε υπερατλαντικό ταξίδι με εμπορικό πλοίο για να πάρει το δίπλωμά της.

Χρήστος Στυλιανίδης: Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα, Δόκιμου Πλοιάρχου

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε «συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα, Δόκιμου Πλοιάρχου, μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου». «Η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Μαρίας-Άννας. Ειλικρινή συλλυπητήρια», έγραψε ο κ. Στυλιανίδης.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον θάνατο της 20χρονης δοκίμου

Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου. Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023.

Διενεργείται προανάκριση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις