Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λιβύη νεκροί Έλληνες: Δύο νοσηλεύτριες, δύο διερμηνείς, ένας άνδρας των ειδικών δυνάμεων
ΕΛΛΑΔΑ

Λιβύη νεκροί Έλληνες: Δύο νοσηλεύτριες, δύο διερμηνείς, ένας άνδρας των ειδικών δυνάμεων

Λιβύη νεκροί Έλληνες: Οι 5 Έλληνες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο

 

Πέντε νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός του φρικτού τροχαίου που συνέβη λίγη ώρα μετά την προσγείωση της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φρικτό τροχαίο έχασαν τη ζωή τους δύο στρατιωτικές νοσηλεύτριες-γιατροί, ένας άνδρας των ελληνικών ειδικών δυνάμεων και δύο διερμηνείς. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, και οι διερμηνείς είναι γυναίκες, ωστόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σχολείου της Βεγγάζης, Γιώργος Σαγιάνος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι δύο από τους πέντε νεκρούς Έλληνες της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη, τα οποία εκτελούσαν χρέη διερμηνέα για την ελληνική αποστολή, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω το φύλο.

Η είδηση προκάλεσε χθες σοκ. Η ελληνική ανθρωπιστική αποστολή που μετέβη στη Λιβύη προκειμένου να παράσχει βοήθεια στην πληττόμενη από τις πλημμύρες χώρα έφθασε χθες το μεσημέρι στη χώρα και αμέσως επιβιβάστηκε σε λεωφορείο με κατεύθυνση την Ντέρνα. Στον δρόμο του ταξιδιού, που αναμενόταν να κρατήσει περί τις τέσσερις ώρες, το λεωφορείο ενεπλάκη σε ένα τρομακτικό τροχαίο. Υπήρξε μετωπική σύγκρουση με άλλο όχημα και το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες. Στο λεωφορείο μετέβαιναν 19 άτομα, τα 16 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γιατί το ΓΕΕΘΑ αρχικά μιλούσε για ελαφρά τραυματίες

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε το ότι στην αρχική του ανακοίνωση το ΓΕΕΘΑ μιλούσε για ελαφρά τραυματίες από το τροχαίο. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, αυτή ήταν η αρχική ενημέρωση που είχαν από τη Λιβύη, για ελαφρά τραυματίες. Όπως ανέφεραν, δεν υπήρχαν άλλες πηγές πληροφόρησης, δεδομένου ότι τα κινητά δεν πιάνουν στη Λιβύη, και τα δορυφορικά τηλέφωνα καταστράφηκαν στο τροχαίο. Στη συνέχεια, όπως υποστηρίζουν, το υπουργείο Υγείας της Λιβύης ανακοίνωσε ότι υπάρχουν νεκροί Έλληνες από το τροχαίο πριν ενημερώσει πρώτα την Αθήνα. Ακολούθως, όταν ενημερώθηκαν επισήμως για τους νεκρούς, ενημέρωσαν τις οικογένειες των θυμάτων και, ακολούθως, εξέδωσαν τη δεύτερη ανακοίνωση με τους νεκρούς και τους αγνοούμενους.

Η τραγική ιστορία μιας εκ των νεκρών

Εν τω μεταξύ, το Creta24 παρουσιάζει την τραγική ιστορία της μιας εκ των νεκρών, που υπηρετούσε ως νοσηλεύτρια στην Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με το κρητικό μέσο, ο αδελφός της είχε επίσης σκοτωθεί σε τροχαίο, ενώ η οικογένειά της είχε χάσει και τον θείο της, πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, εν ώρα καθήκοντος.

Το armyvoice.gr δημοσίευσε την παρακάτω φωτογραφία από την άφιξη της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη με τις δύο Ελληνίδες στρατιωτικούς.
Γλυκερία Μεμεκίδου (αριστερά στη φωτό) και την Εύη Ανδρεαδάκη (δεξιά στη φωτό)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις