Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΔΕΘ 2023 Rafale: Η πτήση των πολιτών!
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2023 Rafale: Η πτήση των πολιτών!

ΔΕΘ 2023 Rafale: Μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου για τους εξομοιωτές πτήσεις των νέων Rafale

Tο «παρών» δίνει, για έβδομη συνεχή χρονιά, το εκθεσιακό περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη φετινή 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν και φέτος την παρουσία τους στο Περίπτερο 1 της ΔΕΘ, με το κεντρικό τους μήνυμα να είναι: «Πίστη Εμπιστοσύνη – Δύναμη Ασφάλεια». Μικροί και μεγάλοι συρρέουν για να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν εικονικά με υπερσύγχρονα αμυντικά οπλικά συστήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως με βολές πυροβόλων όπλων, άρματα Leopard και αεροσκάφη Rafale, μέσω καθοδήγησης έμπειρων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται για αυτόν τον σκοπό στους χώρους του Περιπτέρου.

Στην είσοδο του εκθεσιακού περιπτέρου, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το νέο ταχύπλοο σκάφος MUNIN S-1200, που προορίζεται για τη μοίρα των αμφίβιων καταδρομέων. Τα συγκεκριμένα ταχύπλοα είναι φτιαγμένα για ειδικές αποστολές, προκειμένου να μπορούν να κινηθούν γρήγορα όταν απαιτηθεί, με ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τα 60 μίλια. Έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν δύο ομάδες των έξι ατόμων, συν τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη τους.

Επίσης, εκτίθεται και το εντυπωσιακό τεθωρακισμένο, ελαφρύ τροχοφόρο όχημα, «Hummer M118», το οποίο μπορεί να προστατέψει το πλήρωμά του από πυρά τόσο ελαφρών όσο και μεσαίας τάξης όπλων και εκρηκτικών μέσων, καθώς και από αυτοσχέδιες ελαφρές νάρκες.

Μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου για τους εξομοιωτές πτήσεις των νέων Rafale

Στο εσωτερικό του περιπτέρου, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου για τους εξομοιωτές πτήσεις των νέων Rafale, αλλά και των εξομοιωτών χειρισμού διαφόρων αρμάτων μάχης. Ακόμη, μπορεί να κάνει κάποιος περιήγηση στο ομοίωμα της φρεγάτας FDI HN, που παρουσιάζει το Πολεμικό Ναυτικό. Το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της είναι πως μπορεί να επιχειρήσει με πλήρωμα μόλις 60 ατόμων, ενώ για τα υπόλοιπα 60 άτομα που απαιτούνται για την υποστήριξη του πλοίου -σύνολο 120 άτομα- υπάρχει η δυνατότητα να συνδράμουν στις λειτουργίες του, από ανάλογο κέντρο που θα είναι εγκατεστημένο στην ξηρά.

Συναντά κανείς το Polaris ΜRZR-4 των ελληνικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων στου στρατού ξηράς. Είναι ένα υπερελαφρύ όχημα εκτός δρόμου, με κύριο αποδέκτη το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών. νΟι επισκέπτες μπορούν να κάνουν και προσομοίωση κίνησης, βολών και μάχης με άρματα Leopard (Leo-1A5). Tο Leopard-1A5 είναι ο πολυπληθέστερος τύπος άρματος μάχης που υπηρετεί σε Μονάδες Τεθωρακισμένων, με πλήρωμα τεσσάρων ατόμων και πυροβόλο 105 χιλιοστών. Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα, οι επισκέπτες να ενημερωθούν από στελέχη των παραγωγικών σχολών, αλλά και να δουν την ιστορική εξέλιξη των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις