Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Άρης Πανόπουλος: Η αυτοδιοίκηση πρέπει να σέβεται και να στηρίζει τον άνθρωπο!
ΕΛΛΑΔΑ

Άρης Πανόπουλος: Η αυτοδιοίκηση πρέπει να σέβεται και να στηρίζει τον άνθρωπο!

Άρης Πανόπουλος: Υπάρχουν χρηματοδοτούμενα προγράμματα που μπορούν να αξιοποιηθούν αρκεί να υπάρχει σχέδιο, πρόγραμμα για να μπορέσεις να τα διεκδικήσεις.

Κοιτώντας σταθερά μπροστά, ο συνδυασμός «Ώρα Χαϊδάρι» δεν δείχνει να χάνει χρόνο απέναντι σε όσα έχει αναλάβει, με πρώτο βασικό του στόχο την στήριξη προς τον άνθρωπο. Για αυτό και η τριήμερη αναβολή κάθε δράσης του συνδυασμού την προηγούμενη Παρασκευή, με ανακοίνωση του υποψήφιου Δημάρχου Χαϊδαρίου Άρη Πανόπουλου ζωντανά από την τηλεόραση του Αντ1, με στόχο την περισυλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες, σε μια προσπάθεια που κατέβαλε ο ίδιος αλλά και ο κάθε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του, για να φέρει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Παροτρύνοντας και τους δημότες της πόλης του να συγκεντρώσουν ό,τι μπορούν στα γραφεία του συνδυασμού, έδειξε πως η αυτοδιοίκηση πρέπει να σέβεται πρωτίστως τον άνθρωπο. Ο ίδιος, με αφορμή τις βιβλικές καταστροφές που αντιμετωπίζει η χώρα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, αναφέρθηκε στα πλημμυρικά επεισόδια που συμβαίνουν σε πολλές περιοχές του Χαϊδαρίου, όπως στο δυτικό Δάσος, στη Λ. Αθηνών, στις οδούς Πύλου, Κορυτσάς, Επαύλεως, Φιλοπάππου, Ρίμινι, Ιερού Λόχου, στην κάτω Αφαία, όπου σε έντονες βροχοπτώσεις δημιουργείται αμέσως κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και δεν επιτρέπεται σε κανέναν αρμόδιο να καθυστερεί ή να θέτει άλλες προτεραιότητες.

Αξίζει να σημειωθεί πως σχετικά με την κατασκευή του μεγάλου κεντρικού αγωγού ομβρίων επί της Λεωφόρου Αθηνών, έργο που για το Χαϊδάρι σταμάτησε το 2006, παρότι έγινε ανακοίνωση της προσπάθειας να ξεκινήσει και πάλι, τελικά μέχρι σήμερα δεν προχώρησε τίποτα, ενώ οι σχετικές πιστώσεις κατευθύνθηκαν αλλού, σε έργα εκτός πόλης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του δήμου Φυλής όπου ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής αλλά και προστασίας της ανατολικής λεκάνης της δημοτικής ενότητας Άνω Λιοσίων, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 14.915.000 έχει μπει ήδη στην τελική φάση ολοκλήρωσης του.

Το αντιπλημμυρικό έργο της βορειοδυτικής λεκάνης του Δάσους, ένα αίτημα 10ετιών και αυτό, ενώ ήταν έτοιμο να ξεκινήσει αρχές του 2021, τελικά όχι μόνο δεν ξεκίνησε αλλά μπήκε στην «κατάψυξη». Το έργο για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής κάτω Αφαίας -Σκαραμαγκά, που επί σειρά ετών ανακοινώνεται ότι είναι έτοιμο να ξεκινήσει, και αυτό παραμένει ακόμη μόνο στα χαρτιά. Όπως φαίνεται, για το Χαϊδάρι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ούτε περί μη ύπαρξης πιστώσεων καθώς αυτές ήταν εξασφαλισμένες , ούτε περί μη ωρίμανσης των έργων γιατί οι φάκελοι τους εδώ και πολλά χρόνια παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.

«Υπάρχουν χρηματοδοτούμενα προγράμματα που μπορούν να αξιοποιηθούν αρκεί να υπάρχει σχέδιο, πρόγραμμα για να μπορέσεις να τα διεκδικήσεις. Η αυτοδιοίκηση είναι ο πυλώνας που, με σωστή συνεργασία με την κεντρική εξουσία, μπορεί να τα διεκδικήσει. Υπάρχουν κονδύλια από το ΕΣΠΑ που μπορούν να θωρακίσουν την πόλη μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Άρης Πανόπουλος δεσμευόμενος πως εκεί θα στραφεί ο ίδιος και ο συνεργάτες του για να αντιμετωπιστούν παρόμοιες καταστάσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις