Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αχιλλέας Μπέος: Σε 20 ημέρες πόσιμο το νερό στον Βόλο
ΕΛΛΑΔΑ

Αχιλλέας Μπέος: Σε 20 ημέρες πόσιμο το νερό στον Βόλο

«Σε 15 ημέρες ο Βόλος θα θυμίζει τον Βόλο που χαιρόταν όλη η Ελλάδα» υποστήριξε ο δήμαρχος της πόλης

Σε 20 ημέρες εκτίμησε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ότι θα είναι πόσιμο το νερό που θα τρέχει στις βρύσες της πόλης καθώς από τη Δευτέρα, όπως είπε σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή, τη Δευτέρα ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης της υδροδότησης της πόλης από την πηγή Μάνα. Μέχρι τότε ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι το νερό του Βόλου παραμένει μη πόσιμο. Όσον αφορά τα σχολεία ο ίδιος υποστήριξε ότι με εξαίρεση τρία, είναι έτοιμα από τη Δευτέρα μολονότι, όπως διευκρίνισε την τελική απόφαση θα πάρει το αρμόδιο υπουργείου. Σε κάθε περίπτωση ο δήμαρχος Βόλου ανακοίνωσε ότι νερό θα υπάρχει στα σχολεία καθώς ο δήμος έχει φροντίσει να μοιράζεται στους μαθητές εμφιαλωμένο νερό για πόση.

Αναφορικά με τις ευθύνες για τις πλημμύρες στον Βόλο, ο Αχιλλέας Μπέος επισήμανε ότι ευθύνες έχουν όσοι ακολουθώντας προδιαγραφές, κάνουν τα έργα, όπως γέφυρες που είναι χαμηλές και πέφτουν από τη μανία του νερού καθώς παρεμποδίζουν τη ροή του και δρόμοι όπως ο Περιφερειακός που για να γίνει έκλεισαν χείμαρροι και δεν υπήρξε πρόβλεψη και ικανοποιητική απορροή. Μάλιστα τόνισε ότι για όλα αυτά ενημέρωσε τα αρμόδια υπουργεία, πολύ πριν τις πλημμύρες, καθώς γνώριζε τις αδυναμίες που έχει η πόλη.

“Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της αναπληρώτριας υπουργού”

Ειδικότερα για το νερό τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της αναπληρώτριας υπουργού, Ειρήνης Αγαπηδάκη που ακολουθεί το «αυστηρό» πρωτόκολλο του ΠΟΥ, ενώ τόνισε ότι οι δειγματοληψίες που έγιναν τελευταία απο τη ΔΕΥΑΜΒ, δείχνουν ότι το νερό του Βόλου είναι «καλύτερο σε παραμέτρους αλλά μη πόσιμο ακόμη». Τέλος ανέφερε ότι μέχρι και την Κυριακή όλες οι δημοτικές ενότητες θα έχουν νερό, το οποίο ο ίδιος συνεχίζει να χρησιμοποιεί για την προσωπική του υγιεινή όπως και τα παιδιά του.

Σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό της πόλης, είπε ότι επιχειρούν έξω 147 μηχανήματα και μέχρι την Κυριακή η πόλη θα έχει καθαριστεί και ξεκινά ο καθαρισμός με 15 βυτιοφόρα των 20 τόνων που θα πλύνουν όλη την πόλη με νερό από γεωτρήσεις βιομηχανιών όπως η Χαλυβουργία, η ΑΓΕΤ και η ΜΕΤΚΑ στο οποίο θα περιλαμβάνεται και απολυμαντικό υγρό. Ο καθαρισμός θα ξεκινήσει από τη Νεάπολη και το Παλιό Λιμεναρχείο και καθημερινά θα ανακοινώνεται το πρόγραμμα για να απομακρύνουν οι πολίτες τα αυτοκίνητά τους και να διευκολύνουν το έργο των συνεργείων. «Σε 15 ημέρες ο Βόλος θα θυμίζει τον Βόλο που χαιρόταν όλη η Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες απο ΕΡΤ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις