Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρομά – Πλιάτσικο Θεσσαλία: Εξοργιστικό βίντεο ντοκουμέντο
ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά – Πλιάτσικο Θεσσαλία: Εξοργιστικό βίντεο ντοκουμέντο

Ρομά - Πλιάτσικο Θεσσαλία: Φαίνεται ένα αγροτικό αυτοκίνητο σε κεντρικό σημείο του Βόλου, με έναν άνδρα και μία γυναίκα να έχουν φορτώσει αλουμίνια πάνω στο όχημά τους

Τη στιγμή  που οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας μετρούν τις πληγές τους από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, ορισμένοι ασυνείδητοι συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την κατάσταση και να κάνουν πλιάτσικο στις περιουσίες των πλημμυροπαθών. Σε βίντεο, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το MEGA, φαίνεται ένα αγροτικό αυτοκίνητο, το μεσημέρι της Κυριακής, σε κεντρικό σημείο του Βόλου, με έναν άνδρα και μία γυναίκα να έχουν φορτώσει αλουμίνια πάνω στο όχημά τους.

Η γυναίκα, που καταγράφει το βίντεο στην Οδό Παγασών, απευθύνεται στο ζευγάρι και του λέει να αφήσει αυτά που πήρε. «Τι κάνετε εκεί; Βγάλτε τα έξω», ακούγεται να λέει. Τότε, ο άνδρας με θράσος της απαντάει ότι τα μάζευαν μία ώρα, γιατί δεν τους είδε πιο πριν και την προκαλεί μάλιστα να καλέσει την αστυνομία. «Μία ώρα τα μαζεύαμε, δεν μας έχετε δει. Φωνάξτε αν θέλετε την αστυνομία. Τι θέλετε να κάνουμε;», της απαντά.

Πέντε συλλήψεις για πλιάτσικο

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά πέντε συλλήψεις για πλιάτσικο από την ελληνική αστυνομία, οι τρεις στο Βόλο, η μία στον Παλαμά και η μία στην Καρδίτσα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «Συνελήφθησαν, σήμερα (13/9) από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου τρία άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί άνδρες και μία αλλοδαπή γυναίκα, οι οποίοι μετέβησαν με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο σε εγκαταλελειμμένη οικία της πόλης του Βόλου, όπου αφού διέρρηξαν την κεντρική της είσοδο, εισήλθαν στο εσωτερικό με σκοπό να αφαιρέσουν αντικείμενα. Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ένας ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε να κινείται με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στις πληγείσες περιοχές του Παλαμά και σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του εν λόγω οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και διάφορα εργαλεία (λειτουργικός φακός, σκύλα – προκοβγάλτης, φορητός ηλεκτρικός τροχός, φορητό ηλεκτρικό δραπανοκατσάβιδο, φορητό ηλεκτρικό κατσαβίδι και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες).

Τέλος, το απόγευμα συνελήφθη στην Καρδίτσα ημεδαπός για κλοπή. Ο δράστης διέρρηξε παράθυρο οικίας και αφαίρεσε τέσσερα αντρικά ρολόγια, ηλεκτρικά εργαλεία και ρουχισμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις