Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Γαλλίδα τενίστρια βιασμός: Σοκάρει η κατάθεση της αθλήτριας – «Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γαλλίδα τενίστρια βιασμός: Σοκάρει η κατάθεση της αθλήτριας – «Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω»

Γαλλίδα τενίστρια βιασμός: O Andrew Gueddes την είχε τρομοκρατήσει λέγοντάς της πως την είχε κολλήσει AIDS

Η πρώην τενίστρια Angelique Cauchy αποκάλυψε ότι βιάστηκε σχεδόν 400 φορές από τον Andrew Gueddes, τον πρώην προπονητή της. Ο Gueddes έχει καταδικαστεί για βιασμό παιδιών και άρχισε να προπονεί την Cauchy το 1999, όταν εκείνη ήταν 12 ετών. Σε συνέντευξή της στο France Info η πρώην τενίστρια αποκάλυψε ότι τη βίαζε σχεδόν 200 φορές τον χρόνο και σκεφτόταν ακόμα και την αυτοκτονία. Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας 15ήμερης κατασκήνωσης στο La Baule στη δυτική Γαλλία. «Σκέφτηκα πολλές φορές να αυτοκτονήσω», είπε στην κατάθεσή της στο δικαστήριο.

«Με βίαζε τρεις φορές την ημέρα. Την πρώτη νύχτα μου ζήτησε να πάω στο δωμάτιό του και δεν το έκανα, μετά ήρθε στο δικό μου. Ήταν χειρότερα. Ήμουν στη φυλακή, δεν μπορούσα να βγω όταν ήθελα». Αποκάλυψε ακόμη ότι ο πρόεδρος του ομίλου τένις υπερασπίστηκε τον Gueddes λόγω του ότι κέρδιζε τίτλους για τον όμιλο. «Ήταν γνωστό στον κόσμο του τένις ότι η συμπεριφορά του με νεαρά κορίτσια δεν ήταν σωστή», πρόσθεσε η Cauchy. «Όταν μια γυναίκα παραπονέθηκε στον πρόεδρο του συλλόγου, η απάντηση ήταν ‘Ναι, αλλά μας φέρνει τίτλους’». «Δεν μιλάω για μένα γιατί δεν το ήξερα. Αλλά, για τους άλλους, υπήρχαν πάντα εκείνοι που έλεγαν ‘Ναι, είναι με…, βγαίνει με…’». «Αλλά στα 38 σου, δεν βγαίνεις με μια κοπέλα 15 ετών, πόσο μάλλον όταν την προπονείς».

«Έζησα μεταξύ 13 και 18 ετών πιστεύοντας ότι είχα AIDS»

Ο Gueddes καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης το 2021 για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων κοριτσιών ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών. Η Cauchy από τον εφιάλτη που έζησε θυμάται ακριβώς πόσα σκαλοπάτια χώριζαν τα δωμάτιά τους λέγοντας πως ήταν τα 13 σκαλοπάτια του τρόμου. Ως μια μορφή συναισθηματικού εκβιασμού, ο Gueddes της είχε πει πως έχει AIDS, αφήνοντας την να φοβάται και να νομίζει πως της είχε κολλήσει την ασθένεια από όταν ήταν παιδί. «Έζησα μεταξύ 13 και 18 ετών πιστεύοντας ότι είχα AIDS», είπε στην κατάθεσή της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις