Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γιάννης Αντετοκούνμπο podcast: Γεννήθηκα στην Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο podcast: Γεννήθηκα στην Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός

Γιάννης Αντετοκούνμπο podcast: Ο Γιάννης συμμετείχε στο podcast «48 minutes»

Καλεσμένος σε διαδικτυακή εκπομπή που ασχολείται με το ΝΒΑ βρέθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην προσωπική του ζωή, τα δύσκολα παιδικά χρόνια, αλλά και την καταγωγή του. Δεν έκρυψε μάλιστα, ότι αν και ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, πολλοί τον «ξέρουν» ως Νιγηριανό. Ο Γιάννης συμμετείχε στο podcast «48 minutes», με τον Έλληνα σούπερ σταρ του NBA να μιλάει για το ποιο μέρος της προσωπικότητάς του είναι περισσότερο ελληνικό και ποιο νιγηριανό.

Οι δημοσιογράφοι συνέκριναν την περίπτωση του «Greek Freak» με αυτή του Χακίμ Ολάζουον, με τον Αντετοκούνμπο να δίνει ξεκάθαρη απάντηση: «Έχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Άλλωστε οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Βέβαια, εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα με την ευρωπαϊκή νοοτροπία, οπότε έχω στοιχεία και από τις δύο πλευρές», είπε ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς και πρόσθεσε: «Η περίπτωση μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον γιατί και εκείνος αν και Νιγηριανός αντιπροσώπευε περισσότερο το αμερικάνικο κομμάτι του.

Στο τέλος της ημέρας, όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός. Αυτή την κουλτούρα έχω. Το καλοκαίρι πήγα και με τη μητέρα μου, συνάντησα τους συγγενείς μου. Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός, Αφρικανός».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις