Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρομά πλιάτσικο – Θεσσαλία: Σε απόγνωση οι κάτοικοι, καταγγέλλουν επιδρομές
ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά πλιάτσικο – Θεσσαλία: Σε απόγνωση οι κάτοικοι, καταγγέλλουν επιδρομές

Ρομά πλιάτσικο - Θεσσαλία: «Τσιγγάνοι, μπαίνουν στα σπίτια για να κλέψουν, γιατί πολύς κόσμος αναγκάστηκε να φύγει», ισχυρίζεται

Επιδρομές Ρομά και πλιάτσικο στα σπίτια πλημμυροπαθών στη Λάρισα, καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής. Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο άνδρας εξηγεί ότι κάποιοι κάτοικοι κάνουν περιπολίες για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. «Ήρθαν πολλοί, τσιγγάνοι, ξένοι για να κλέψουν τα σπίτια γιατί πολύς κόσμος αναγκάστηκε να φύγει», λέει χαρακτηριστικά. «Μπαίνουν μέσα στα σπίτια», ισχυρίζεται.

4 συλλήψεις στον Βόλο

Λίγα 24ωρα νωρίτερα η Αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις έπειτα από εξιχνίαση δύο υποθέσεων. Στην πρώτη περίπτωση, η ομάδα της ΟΠΚΕ που έκανε περιπολίες –η οποία, πήγε ενισχυτικά στην περιοχή– εντόπισε δύο άτομα που είχαν δύο ηλεκτρικές συσκευές στο αυτοκίνητό τους, όταν τούς σταμάτησαν για έλεγχο.

Ταυτόχρονα, άκουσαν μήνυμα του Κέντρου από τον ασύρματο, στο οποίο διαβιβάσθηκε η πληροφορία ότι υπάρχει καταγγελία από κατοίκους της περιοχής πως δύο άτομα πέρασαν κάτω από το σπίτι τους και άρπαξαν τις ηλεκτρικές τους συσκευές, την ώρα που τις καθάριζαν. Οι δύο άνθρωποι συνελήφθησαν –ένας άνδρας και μία γυναίκα– και οι συσκευές αποδόθηκαν ξανά στους ιδιοκτήτες.

Λίγη ώρα αργότερα, υπήρξε κι άλλη καταγγελία για άλλα δύο άτομα τα οποία είχαν κλέψει ένα κρεβάτι, που οι ιδιοκτήτες είχαν βγάλει έξω από το σπίτι τους, προκειμένου να το πλύνουν επειδή ήταν μέσα στα λασπόνερα. Οι δύο δράστες πέρασαν έξω από το σπίτι, είδαν το κρεβάτι, το άρπαξαν και προσπάθησαν να εξαφανισθούν. Το κρεβάτι επέστρεψε στους ιδιοκτήτες και φυσικά, τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις