Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στην ομάδα των ενόπλων που δολοφόνησαν τα παιδιά της ΔΙΑΣ στου Ρέντη, ο ένας εκ των δύο που αλληλοπυροβολήθηκαν στο Μενίδι
ΕΛΛΑΔΑ

Στην ομάδα των ενόπλων που δολοφόνησαν τα παιδιά της ΔΙΑΣ στου Ρέντη, ο ένας εκ των δύο που αλληλοπυροβολήθηκαν στο Μενίδι

Αν και καταδικασμένος σε τόσο βαριά ποινή, υπό άγνωστες συνθήκες βρισκόταν ελεύθερος

Καταδικασμένος δύο φορές σε ισόβια και κάθειρξη 62 ετών για συμμετοχή στη δολοφονία των δύο Ειδικών Φρουρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργο Σκυλογιάννη, τον Μάιο του 2011 στην περιοχή του Ρέντη, ήταν ο ένας εκ των δύο ανδρών οι οποίοι συνεπλάκησαν στις 31 Αυγούστου με πυροβολισμούς, στο προαύλιο Ιερού Ναού Στο Μενίδι! Αν και καταδικασμένος ο 35χρονος ομογενής από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης σε τόσο βαριά ποινή, την οποία άρχισε να εκτίει από το 2014 όταν και συνελήφθη, υπό άγνωστες συνθήκες βρισκόταν ελεύθερος και μάλιστα στη συμπλοκή ανταποδίδοντας πυροβολισμό, έπληξε στο κεφάλι 36χρονο, με τον οποίο είχε διαφορές.

Πέτρος Καρσιώτης

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δύο άνδρες αλληλοπυροβολήθηκαν με το ίδιο όπλο, υπό συνθήκες που εξηγεί η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της για την εξιχνίαση της αιματηρής συμπλοκής: «Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα», αναφέρει «οι κατηγορούμενοι, βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού, όταν ο 35χρονος προσέγγισε τον 36χρονο με σκοπό να επιλύσουν προσωπικές τους διαφορές. Ακολούθως, ο 35χρονος απομακρύνθηκε από το σημείο, έχοντας ξεχάσει στο τραπέζι τσαντάκι, το οποίο περιείχε περίστροφο, με το οποίο ο 36χρονος τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στην κνήμη, ενώ στη συνέχεια ο 35χρονος, αφού ανέκτησε το όπλο, πυροβόλησε και έπληξε τον 36χρονο στο κεφάλι.

Ο 36χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται, ενώ τον 35χρονο μετέφεραν οικείοι του σε άλλο νοσοκομείο». Σημειώνεται, καταλήγει η Αστυνομία, ότι, και οι δύο συλληφθέντες έχουν -κατά περίπτωση- κατηγορηθεί στο παρελθόν για σοβαρά αδικήματα, όπως ανθρωποκτονία, συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματικές οργανώσεις που διαπράττουν αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας και διακίνηση ναρκωτικών.

ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Το 2014 συνελήφθη ο «Κότζακ»

Όπως προαναφέρθηκε, ο 35χρονος που είχε το προσωνύμιο «Κότζακ», συνελήφθη το 2014, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία σε καταδίωξη των αστυνομικών, καθώς το μοιραίο βράδυ που συγκλόνισε την Αστυνομία και την κοινωνία, αποδείχθηκε ότι  επέβαινε στο αυτοκίνητο που καταδίωκαν οι αστυνομικοί, μετά από  ένοπλη ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι. Όταν το όχημα των τεσσάρων ομογενών, σκληρών κακοποιών  μπήκε  σε παράδρομο της Λ. Κηφισού,   σταμάτησε κάθετα στο δρόμο. Για να αποφύγουν τη βέβαιη σύλληψη, κατέβηκε ο οδηγός στήνοντας ενέδρα και όταν η μηχανή της ΔΙ.ΑΣ πλησίασε, ο ένοπλος με καλάσνικοφ πυροβόλησε με φρικτό αποτέλεσμα. Οι δύο ειδικοί φρουροί τραυματίστηκαν θανάσιμα, ενώ οι υπόλοιπες βολίδες βρήκαν άλλους δύο αστυνομικούς, που ακολουθούσαν  στα κράνη και δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους.

Μετά από ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας,  εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, τρείς από τους κακοποιούς-  επιβάτες του κλεμμένου οχήματος. Το 2014 συνελήφθη και ο 35χρονος.  Οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη, καταδικάστηκαν, σε βαριές ποινές,  αλλά για άγνωστο λόγο, ο 35χρονος ήταν ελεύθερος.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ιδού τι αναφέρει η Αστυνομία προς τον εισαγγελέα:

«Εχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε ένοπλες ληστείες και διακεκριμένες κλοπές. Έχει κατηγορηθεί επίσης για κλοπές και κλοπές οχημάτων, παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, του νόμου περί όπλων και παράβαση του Κ.Ο.Κ.. Τέλος, το 2014 συνελήφθη διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης και κάθειρξη 62 ετών, καθώς και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί όπλων, πράξεις που τελέστηκαν το 2011 σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις