Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σερβία – Γερμανία τελικός Μουντομπάσκετ: Τα «πάντσερ» στην κορυφή του κόσμου
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σερβία – Γερμανία τελικός Μουντομπάσκετ: Τα «πάντσερ» στην κορυφή του κόσμου

Με ηγέτη τον εκπληκτικό Ντένις Σρέντερ η Γερμανία ολοκλήρωσε την απίστευτη πορεία της στο Μουντομπάσκετ επικρατώντας της Σερβίας στον τελικό και κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο

Με μεγάλη νικήτρια τη Γερμανία ολοκληρώθηκε το Μουντομπάσκετ 2023. Οι Γερμανοί επιβλήθηκαν της Σερβίας στον τελικό της διοργάνωσης με σκορ 83-77 και κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ.

Οι Γερμανοί που είχαν κατακτήσει το μοναδικό τους μετάλλιο το 2002 στην Ιντιανάπολις των ΗΠΑ, εκεί που η Σερβία πήρε το τελευταίο της χρυσό σε Παγκόσμιο, καθοδηγούμενοι από έναν συγκλονιστικό Σρέντερ, εκμεταλλεύτηκαν την κούραση των Σέρβων που έχασαν στο 2′ τον Ντόμπριτς και έπαιζαν με 10 παίκτες.

Οι «όρλοβι» το πάλεψαν ειδικά στο πρώτο ημίχρονο καθοδηγούμενοι από τον Μπογκντάνοβιτς, ωστόσο το ισόπαλο 47-47 στο 20′ έγινε 57-69 στο 30′. Ο απίθανος Αβράμοβιτς γύρισε το ματς μόνος του μειώνοντας σε 75-78 στο 39′.Ο Γκούντουριτς όμως ήταν ο μοιραίος για τους Σέρβους καθώς αστόχησε σε τρίποντο ισοφάρισης και αμέσως μετά έκανε λάθος πάσα με τους Γερμανούς να πανηγυρίζουν τον τίτλο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις