Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στήριξη στους πλημμυροπαθείς – ΚΕΔΕ: Τι αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο
ΕΛΛΑΔΑ

Στήριξη στους πλημμυροπαθείς – ΚΕΔΕ: Τι αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο

Κακοκαιρία Daniel: Άμεση οικονομική στήριξη στους πληγέντες δήμους αποφάσισε η ΚΕΔΕ

Την παροχή άμεσης οικονομικής βοήθειας στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel δήμους, προκειμένου να μπορούν να προχωρήσουν στον καθαρισμό των πόλεων, αποφάσισε το ΔΣ της ΚΕΔΕ. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, που συνήλθε χθες Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, σε κοινή συνεδρίαση με την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, αποφάσισαν να παράσχουν άμεση οικονομική στήριξη στους πληγέντες δήμους με σκοπό τον καθαρισμό των πόλεων, την αποκατάσταση του αστικού οδικού και αγροτικού δικτύου, την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και φερτών υλικών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου στην εισήγηση του τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση θα βρεθεί άμεσα και με όλα τα μέσα που διαθέτει, στο πλευρό των δήμων που επλήγησαν, για να επανέλθει όσο το δυνατόν συντομότερα, η κανονικότητα στους κατοίκους κι επαγγελματίες των περιοχών αυτών. Μάλιστα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συναφθούν προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της ΚΕΔΕ και των οικείων πληγέντων δήμων, με σκοπό την κάλυψη των δαπανών για τα παραπάνω έργα και με βάση τις ανάγκες που οι ίδιοι οι δήμοι θα κρίνουν. Για το σκοπό αυτό η ΚΕΔΕ θα διαθέσει το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ.

Κακοκαιρία Daniel: Άμεση ανάγκη για εργαλειομηχανήματα για τον καθαρισμό των πόλεων

Επίσης ο κ. Κυρίζογλου κάλεσε τους συναδέλφους του δημάρχους στο βαθμό που έχουν τη δυνατότητα, να στείλουν στους πληγέντες δήμους εργαλειομηχανήματα για τον καθαρισμό των πόλεων. Επισήμανε, ωστόσο, ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα ώστε οι δήμοι να έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν με νόμιμο τρόπο τέτοιου είδους δαπάνες. Ακόμη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ απηύθυνε έκκληση προς όλους τους δήμους που συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες συνανθρώπους μας, η αποστολή να γίνει μετά από συνεννόηση με τους οικείους δήμους, δηλαδή μόνο όταν και όπου οι ίδιοι δήμοι υποδείξουν, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχουν οργανωμένα σημεία συγκέντρωσης και διανομής της υλικής βοήθειας.

Ο κ. Κυρίζογλου ανακοίνωσε ακόμη ότι η ΚΕΔΕ μετά από αίτημα της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου θα ενισχύσει τον δήμο Ρόδου με τεχνικό εξοπλισμό για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών και ειδικότερα με την προμήθεια δύο οχημάτων πυρόσβεσης. Επίσης σε συνεννόηση με την ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα αποφασιστεί ο τρόπος συνδρομής της ΚΕΔΕ στη στήριξη των πληγέντων δήμων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Έβρου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ανακοίνωσε ότι η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας θα συνδράμει τους πληγέντες από την κακοκαιρία δήμους με τον ίδιο τρόπο με την ΚΕΔΕ και θα διαθέσει το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ για τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με τους οικείους πληγέντες δήμους για δαπάνες καθαρισμού των πόλεων και οικισμών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις