Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πηνειός υπερχείλιση – κακοκαιρία Ντάνιελ: Συναγερμός στη Λάρισα, συνεχιζονται οι διασώσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Πηνειός υπερχείλιση – κακοκαιρία Ντάνιελ: Συναγερμός στη Λάρισα, συνεχιζονται οι διασώσεις

Πηνειός υπερχείλιση - κακοκαιρία Ντάνιελ: Απεγκλωβίζουν συνεχώς κατοίκους από πλημμυρισμένες συνοικίες

Φόβοι ότι τις επόμενες ώρες μπορεί να πλημμυρίσει ο Πηνειός ποταμός εντός της πόλης της Λάρισας, υπάρχουν από τους αρμόδιους φορείς και τον Δήμο Λαρισαίων καθώς το ύψος του ποταμού έφτασε τα 10 μέτρα. Παράλληλα συνεχίζονται τα πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές συνοικίες της πόλης από υπερχείλιση των φρεατίων με αποτέλεσμα να έχουν εκκενωθεί, με τους κατοίκους να μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο. Στην Λάρισα το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί 670 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 193 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 190 άτομα.

Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν ακόμη και με βάρκες προκειμένου να απεγκλωβίσουν κατοίκους σε διάφορα σημεία της πόλης, τα οποία έχουν «παγιδευτεί» με νερό. Μεταξύ άλλων και δεκάδες εθελοντές μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων συνεχίζουν να γεμίσουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα όπου χρειαστεί ώστε προστατεύουν όσο μπορούν οι κατοικίες.

«Στα 3 μέτρα το νερό στα προάστια»

Σύμφωνα μάλιστα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό που μίλησε στον ΣΚΑΪ η στάθμη των υδάτων σε Γιάννουλη, Άγιο Θωμά, Εργατικές Κατοικίες και Ιπποκράτη έχει ανεβεί στα δυόμιση με τρία μετρά, ενώ το κέντρο της Λάρισα δεν έχει πληγεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις