Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Κλίμα νίκης για τον συνδυασμό του Άρη Πανόπουλου στο Χαϊδάρι
ΕΛΛΑΔΑ

Κλίμα νίκης για τον συνδυασμό του Άρη Πανόπουλου στο Χαϊδάρι

Δήμος Χαϊδαρίου: Με «εναρκτήριο» σάλπισμα των εκλογών του Οκτώβρη την επισημοποίηση των συνδυασμών, τα αριθμητικά στατιστικά φαίνεται να ευνοούν από το ξεκίνημα την παράταξη του Άρη Πανόπουλου.

Με μειωμένο αριθμό υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων κατεβαίνει στις εκλογές η παράταξη του νυν Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού στο Χαϊδάρι, αφού, παρότι είθισται οι διοικούσες παρατάξεις να σχηματίζουν πολυπληθείς συνδυασμούς, όπως φάνηκε στα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, το «Χαϊδάρι Ξανά» δεν κατάφερε να φτάσει ταβάνι. Και μπορεί ο ίδιος ο δήμαρχος στις ανακοινώσεις του να μιλά για ποιοτικό στελεχιακά δυναμικό, όμως, μετά από μία 4ετή θητεία με καταγεγραμμένη ασυνέπεια λόγων και έργων και τόσες αποχωρήσεις, αυτό δεν φαντάζει πιστευτό.

Τα εναπομείναντα στελέχη της παράταξης του φαίνονται φθαρμένα μετά από αλλεπάλληλες αντιδράσεις στον τρόπο που διοίκησαν νευραλγικά πόστα -όπως η καθαριότητα, το περιβάλλον κτλ- ενώ, όσα προστέθηκαν, δε φαίνεται να μπορούν να καλύψουν το κενό. Το τελευταίο, άλλωστε, είχε αρχίσει να φαίνεται πολύ πριν το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου, αφού τους ανακοινώσιμους χαμένους στόχους του Βαγγέλη Ντηνιακού κατέκριναν με επιστολές τους ακόμα και αποχωρήσαντες Δημοτικοί του Σύμβουλοι – σχεδόν από τα μέσα της θητείας τους – οι οποίοι στην πορεία προσχώρησαν στο ψηφοδέλτιο του Άρη Πανόπουλου, φέρνοντάς μαζί τους και μεγάλο ρεύμα στελεχών όπως και ψηφοφόρων τους.

Με «εναρκτήριο» σάλπισμα των εκλογών του Οκτώβρη την επισημοποίηση των συνδυασμών, τα αριθμητικά στατιστικά φαίνεται να ευνοούν από το ξεκίνημα την παράταξη του Άρη Πανόπουλου, όπως και αυτή της προηγούμενης διοίκησης, με την νυν να φαίνεται αδύναμη να ανταπεξέλθει στηριζόμενη μόνο σε στελέχη που παράγουν μέχρι στιγμής πολιτική για να ζουν. Η πρόσφατη αποχώρηση από τον Δήμο Χαϊδαρίου του γνωστού ηθοποιού και αντιδημάρχου Πολιτισμού Μάνου Πετούση -ο οποίος κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια- , φαίνεται πως άφησε άδειο μέχρι στιγμής τον Πολιτιστικό Σεπτέμβρη για τον Δήμο, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα ανακοινώσιμη πηγή κάποιας δυναμικής εκδήλωσης που θα προσελκύσει τον κόσμο να δραστηριοποιηθεί λίγο παραπάνω με τα κοινά προς όφελος της διοίκησης, ενόψει προεκλογικής περιόδου.

Ολοκληρώνοντας με αυτή, ιδιαίτερα σημαντική κρίθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς, η οποία είχε ως επίκεντρο τον Δήμο Χαϊδαρίου. Εκεί ο διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Σμυρλής, ο βουλευτής και γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος Διονύσης Χατζηδάκης και άλλοι κομματικοί αξιωματούχοι πραγματοποίησαν κλειστή σύσκεψη με τον Άρη Πανόπουλο. Η σύσκεψη διήρκησε τουλάχιστον μια ώρα και έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι παρευρισκόμενοι τόνισαν τη σημασία πλήρους κινητοποίησης των κομματικών δυνάμεων στην περιοχή προκειμένου να κερδίσει τον δήμο ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς.

Το Χαϊδάρι είναι ένας από τους επτά δήμους του Δυτικού Τομέα Αθηνών (Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό, Αιγάλεω, Ίλιον, Περιστέρι και Πετρούπολη) όπου η ΝΔ δίνει μεγάλη έμφαση στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια που είναι από τις πιο «λαϊκές» της Αττικής. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο Δυτικός Τομέας ήταν μια από τις εκλογικές περιφέρειες που ήταν υποψήφιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και η κεντροδεξιά σάρωσε στον δήμο Χαϊδαρίου παρότι ιστορικά δεν θεωρείται προνομιακή προς αυτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις