Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελικόπτερα Χιούι πλημμύρα: Τι απαντά το ΓΕΣ για τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου
ΕΛΛΑΔΑ

Ελικόπτερα Χιούι πλημμύρα: Τι απαντά το ΓΕΣ για τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου

Ελικόπτερα Χιούι πλημμύρα: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Το γύρο του διαδικτύου έκανε η εικόνα από το Αεροδρόμιο στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, όπου εδρεύει η 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού και δείχνει πολλά ελικόπτερα τύπου Χιούι μέσα στα νερά από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία. Το γεγονός έκανε το ΓΕΣ να εκδώσει ανακοίνωση προς αποκατάσταση της αλήθειας. Συγκεκριμένα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, επισημαίνει ότι τα ελικόπτερα που φαίνονται στις φωτογραφίες είναι ανενεργά και διαβεβαιώνει πως όλα τα επιχειρησιακά ελικόπτερα της 1ης ΤΑΞΑΣ είναι ασφαλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή. Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις