Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σακελλαροπούλου: Οδύνη για τα θύματα των απανωτών φυσικών καταστροφών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου: Οδύνη για τα θύματα των απανωτών φυσικών καταστροφών

«Αγωνιούμε για τους αγνοούμενους, σκεφτόμαστε όσους αγωνίζονται να σώσουν ό,τι μπορούν από το βιος τους» αναφέρει στην ανάρτησή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ανάρτησή της, στο Facebook εκφράζει την οδύνη της για τους συνανθρώπους μας, που έχασαν τη ζωή τους από τις απανωτές φυσικές καταστροφές, που έπληξαν τη χώρα μας, δηλώνει την αγωνία της για τους αγνοουμένους από τις φονικές πλημμύρες, καθώς και την στήριξή της, σε όσους αγωνίζονται για να σώσουν ό,τι μπορούν από το βιος τους, αλλά και στα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και τους εθελοντές, που παλεύουν μαζί τους.

Όπως τονίζει η Πρόεδρος, αυτή τη στιγμή, επείγει η επικέντρωση όλων των δυνάμεων της Πολιτείας στην βοήθεια προς τους πληγέντες και την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών. Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη εγρήγορσης, καθώς και την λήψη συγκεκριμένων ενεργειών, συντονισμένων κινήσεων και προληπτικών πρωτοβουλιών σε υπερεθνικό επίπεδο.

«Η κλιματική κρίση συνεπάγεται έναν συνεχή κίνδυνο βίαιων ανατροπών, όχι μόνο του κλίματος, αλλά και όλων των συντεταγμένων του πλανήτη μας. Όλοι μας έχουμε ευθύνη, αλλά και όλοι μας κρατάμε το μέλλον μας στα χέρια μας» τονίζει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δεντρογαλιά βρήκε καταφύγιο σε καρέκλες τσιπουράδικου στην παραλία του Βόλου
Όταν η Μεταμόρφωση Καρδίτσας είχε «πνιγεί» ξανά το 1994
Γιος αγνοούμενου στο Βόλο: «Μου είπε δεν μπορώ να κρατηθώ άλλο – Έχω βρει μόνο το παντελόνι του»
Ο ήρωας 80χρονος ψαράς που έσωσε 15 άτομα -«Άκουσα κάποιους να φωνάζουν ”πνιγόμαστε”»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις