Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Βισκαδουράκης πλημμύρες: «Ξέρουμε ότι σε αυτή τη χώρα μόλις περάσουν τα γεγονότα όλοι θα μας ξεχάσουν», είπε ο ηθοποιός
LIFESTYLE

Βισκαδουράκης πλημμύρες: «Ξέρουμε ότι σε αυτή τη χώρα μόλις περάσουν τα γεγονότα όλοι θα μας ξεχάσουν», είπε ο ηθοποιός

Βισκαδουράκης πλημμύρες: «Δεν τα βάζεις με τη φύση, δεν τα βάζεις με τον Θεό»

Τραγικές στιγμές βιώνει ο Θανάσης Βισκαδουράκης και η σύζυγός του, Κατερίνα Γιώτα, καθώς η κακοκαιρία «Daniel» έχει σαρώσει στο πέρασμά της το χωριό τους, τον τόπο καταγωγής της Κατερίνας, τον Βλοχό Καρδίτσας. Οι σφοδρές καιρικές συνθήκες έχουν προκαλέσει θανάτους και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, ενώ πολλοί άνθρωποι αγνοούνται. «Να ευχαριστήσω τον ελληνικό στρατό, σε αυτά τα ελικόπτερα ήταν όλοι οι φίλοι μου που ήταν στον Άγιο Αθανάσιο για 2 βράδια, κρυώνανε, δεν είχαν νερό, φαγητό και σήμερα δυστυχώς καθυστερημένα τους έφερε στο γήπεδο της Καρδίτσας. Είναι όλοι καλά, στενοχωρημένοι πάρα πολύ», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

«Ο γιος μου αγαπάει πάρα πολύ το χωριό και χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό», δήλωσε στη συνέχεια, ανάμεσα σε άλλα. «Άκουσα ανθρώπους του τόπου να λένε: “Ο Παλαμάς πέθανε” […] Δεν τα βάζεις με τη φύση, δεν τα βάζεις με τον Θεό…», πρόσθεσε ο Θανάσης Βισκαδουράκης. Και τόνισε: «Έπεσε το πλίθινο σπίτι και ένας περαστικός με μια βάρκα jumbo φόρτωσε τη γιαγιά 95 χρονών, μπρούμυτα. Τα αγαπάνε τα σπίτια τους, τα χωράφια τους, τις αποθήκες τους. Αγαπάνε τον τόπο τους. Εύχομαι εμείς οι νέοι να αγαπήσουμε τους τόπους, γιατί η Ελλάδα είναι όμορφη».

«Δεν ξέρω με τι ψυχή θα ξαναχτίσουν αυτοί οι άνθρωποι»

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης ανέφερε ότι δεν είναι αισιόδοξος για το αν θα κατοικηθούν και πάλι αυτές οι περιοχές. «Οι δύο φίλοι μου μου είπαν ότι φεύγουν, είναι και 50 χρονών. Μου είπαν ότι: “Ξέρουμε ότι σε αυτή τη χώρα μόλις περάσουν τα γεγονότα όλοι θα μας ξεχάσουν”», είπε χαρακτηριστικά. «Τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Δεν ξέρω με τι ψυχή θα το ξαναχτίσουν, γιατί άλλο να είσαι 30-40 και άλλο να είσαι 70 και 80», σημείωσε στο τέλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις