Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πηνειός υπερχείλιση – κακοκαιρία: Μπήκε το νερό στη Γιάννουλη, ένταση με πολίτες και αστυνομικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Πηνειός υπερχείλιση – κακοκαιρία: Μπήκε το νερό στη Γιάννουλη, ένταση με πολίτες και αστυνομικούς

Η Αστυνομία έχει απαγορεύσει την κίνηση των οχημάτων προς την περιοχή των Εργατικών Κατοικιών, ωστόσο επιτρέπεται η κίνηση στο ρεύμα προς Λάρισα

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην πόλη της Λάρισας με τα πλημμυρικά φαινόμενα να συνεχίζονται λόγω της αυξημένης ροής των υδάτων στον Πηνειό. Οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης (παλιές και νέες) ενημερώθηκαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι να εκκενώσουν την περιοχή και να κινηθούν προς Τύρναβο και Λάρισα. Ήδη το νερό έχει πλημμυρίσει πολλούς δρόμους και αρκετοί είναι οι κάτοικοι που έχουν πάρει τα απαραίτητα μαζί τους και ξεκίνησαν να αποχωρούν για την ασφάλειά τους.

Παράλληλα, η Αστυνομία έχει απαγορεύσει την κίνηση των οχημάτων στην γέφυρα Κοζάνης (άλσος), που οδηγεί προς την περιοχή των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης, ωστόσο επιτρέπεται η κίνηση στο ρεύμα που οδηγεί προς Λάρισα. Η απόφαση αυτή, η οποία ελήφθη καθώς υπάρχουν φόβοι για τη στατικότητα της γέφυρας από την οποία περνάει ο Πηνειός, έχει προκαλέσει αγανάκτηση και ένταση μεταξύ πολιτών που θέλουν να περάσουν και της Αστυνομίας που έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία για λόγους ασφαλείας.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λαρισαίων αναφέρει:

«ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΙΣΟΓΕΙΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ)Τα πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη της Λάρισας συνεχίζονται λόγω της αυξημένης ροής των υδάτων στον Πηνειό. Ενημερώνονται οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης (παλιές και νέες) να εκκενώσουν τις ισόγειες κατοικίες της περιοχής τους. Αν έχουν πρόσβαση σε διαμερίσματα άνω του ισογείου να οδηγηθούν προς αυτά. Διαφορετικά θα μπορούν να προσεγγίσουν προς τη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης.Απευθύνουμε θερμή παράκληση προς τους πολίτες της Λάρισας να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις