Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / ΚΕΔΕ: «Δεν θα ζητήσουμε αναβολή των εκλογών. Για τις πληγείσες περιοχές, θα αποφασίσει η κυβέρνηση»
ΕΛΛΑΔΑ

ΚΕΔΕ: «Δεν θα ζητήσουμε αναβολή των εκλογών. Για τις πληγείσες περιοχές, θα αποφασίσει η κυβέρνηση»

Ως Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με τα σημερινά δεδομένα, δεν προτιθέμεθα να ζητήσουμε αναβολή των Αυτοδιοικητικών εκλογών

Σε συνέχεια των δηλώσεων του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού περί αναβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου δήλωσε τα εξής: «Ως Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με τα σημερινά δεδομένα, δεν προτιθέμεθα να ζητήσουμε αναβολή των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Από εκεί και πέρα και όσο αφορά τις πληγείσες περιοχές η απόφαση είναι της Κυβέρνησης».

Θυμίζουμε πως σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, είπε πως στη Θεσσαλία δεν μπορούν να γίνουν οι Αυτοδιοικητικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου. Ο Κώστας Αγοραστός πρόσθεσε: «Αυτό όμως δεν είναι απόφαση της Περιφέρειας. Αν ήταν θα τις αναβάλαμε. Πως θα πάει ο κόσμος να ψηφίσει; Το είπα ήδη στο Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως ζήτησα ήδη να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποκατάστασης της περιοχής».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις