Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γέφυρα Καλών Νερών πλημμύρα: Ο στρατός επιχειρεί για την επανένωση του Πηλίου με τον Βόλο
ΕΛΛΑΔΑ

Γέφυρα Καλών Νερών πλημμύρα: Ο στρατός επιχειρεί για την επανένωση του Πηλίου με τον Βόλο

Γέφυρα Καλών Νερών πλημμύρα: Έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή - Οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης

Μια σιδερένια γέφυρα στήνει από το μεσημέρι της Πέμπτης ο Στρατός στα Καλά Νερά Βόλου προκειμένου να ενώσει τμήματα του Βόλου που αποκολλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας και οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης. Η σιδερένια γέφυρα ονομάζεται Belley και την αποκατάστασή της έχει αναλάβει η Μονάδα μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ με προσωπικό και υλικό της πρώτης στρατιάς. Την στήνουν σε σταθερό σημείο αρχικά, ώστε να την τοποθετήσουν αργότερα στο μέρος που έπεσε και απέκοψε τον Βόλο με το νότιο Πήλιο. Η κατάσταση είναι δραματική στην περιοχή ενώ το έργο χαρακτηρίζεται ζωτικής σημασίας γιατί οι κάτοικοι του νότιου Πηλίου βρίσκονται στα σπίτια τους χωρίς νερό, ρεύμα και φαγητό.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ του Mega η σιδερένια γέφυρα πιθανότατα θα είναι έτοιμη το βράδυ της Παρασκευής ώστε να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι και να ενωθούν ξανά όλες οι περιοχές. Σημειώνεται ότι η κακοκαιρία Daniel έχει αφήσει πίσω της τουλάχιστον έξι νεκρούς, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοούμενων. Επιπλέον ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έχουν καλύψει ολόκληρα χωριά.

Δραματική η κατάσταση στο Βόλο

Υπενθυμίζεται ότι κατέρρευσε και η γέφυρα του Βρύχωνα στα Κάτω Λεχώνια του Βόλου, ιδιαίτερα νευραλγικής σημασίας, αφού βρίσκεται στον δρόμο Βόλου-Αγριάς-Νοτίου Πηλίου, αποκόπτοντας κάθε εναλλακτική διαδρομή προς τις περιοχές της νότιας Μαγνησίας. Η γέφυρα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου που κατεβάζει νερά από τις πλαγιές του Πηλίου από τον Άγιο Λαυρέντιο και τη Δράκεια αφού από το πρωί η περιοχή επλήγη με ιδιαίτερα μεγάλη σφοδρότητα από νέα νεροποντή. Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου παρασύρουν ό,τι βρίσκουν στο πέρασμά τους, αφήνοντας πίσω τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και υποδομές. Εστάλη μήνυμα από το 112 για όσους βρίσκονται στα Κάτω Λεχώνια, το οποίου τους καλούσε να απομακρυνθούν προ την Άνω Λεχώνια λόγω του μεγάλου κινδύνου για πλημμύρες που υπάρχει.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, υπερχείλισε και πάλι ο χείμαρρος Κραυσίδωνας μέσα στην πόλη του Βόλου, εξαιτίας της νέας νεροποντής που -από το πρωί- σαρώνει την πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Το ποτάμι ξεπέρασε τα όριά του από το ύψος της γέφυρας στην Γιάννη Δήμου και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, σπίτια και επιχειρήσεις από την περιοχή της Χιλιαδούς και συνεχίζει μέχρι τις εκβολές του. Ήδη, στις παρόχθιες οδούς Ζάχου και Καραμπατζάκη έχουν παρασυρθεί δεκάδες αυτοκίνητα και τα νερά επεκτείνονται προς τις συνοικίες της Κηφισιάς στην Παρασκευοπούλου, σε όλη τη Χιλιαδού, τον Άγιο Παντελεήμονα, την Παπαδιαμάντη ,τα Παλαιά, τους Αγίους Αναργύρους και έχουν κλείσει όλες οι γέφυρες του χειμάρρου. Έχει διακοπεί η κίνηση αυτοκινήτων σε όλες τις περιοχές και η σύνδεση του κέντρου του Βόλου με τη Νέα Ιωνία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις