Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στρατός Καρδίτσα – Κακοκαιρία Ντάνιελ: Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένα σπίτια
ΕΛΛΑΔΑ

Στρατός Καρδίτσα – Κακοκαιρία Ντάνιελ: Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένα σπίτια

Στρατός Καρδίτσα - Κακοκαιρία Ντάνιελ: Σε πολλές περιπτώσεις η στάθμη του νερού είναι τόσο υψηλή, που έχει υπερκαλύψει τις εισόδους των σπιτιών

Ο στρατός έφτασε στον Παλαμά Καρδίτσας, που έχει βυθιστεί κάτω από τα λασπόνερα, και αμέσως ξεκίνησαν οι απεγκλωβισμοί ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Daniel». Όπως φαίνεται από τις συγκλονιστικές εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, άνδρες του στρατού μεταφέρουν ηλικιωμένους στα χέρια, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, και από εκεί τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο με τα ειδικά οχήματα που έχουν σπεύσει στο σημείο για να συμβάλουν στην επιχείρηση που βρίσκεται σε πλήξη εξέλιξη.

Η στάθμη του νερού έχει υπερκαλύψει εισόδους των σπιτιών

Σημειώνεται ότι ο Παλαμάς είναι ένα από τα χωριά που δέχθηκαν το μεγαλύτερο χτύπημα της κακοκαιρίας, αφού ολόκληρο το χωριό θάφτηκε στα  λασπόνερα. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην Καρδίτσα αποτελεί το ότι σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι απεγκλωβίζονται από τα πλημμυρισμένα σπίτια, καθώς η στάθμη του νερού είναι τόσο υψηλή, που έχει υπερκαλύψει τις εισόδους των σπιτιών. Η περιοχή έχει πληγεί δραματικά, με τον δήμαρχο Παλαμά, Γιώργο Σακελλαρίου, να απευθύνει έκκληση νωρίτερα λέγοντας πως «θα έχουμε πνιγμούς». Από τον στρατό έχουν ήδη μεταφέρει λέμβους, αλλά και ερπυστριοφόρα οχήματα, προκειμένου να συνδράμουν στους απεγκλωβισμούς των πολιτών. Δυνάμεις του στρατού έφτασαν και στο χωριό Βλοχός της Καρδίτσας, όπου πραγματοποίησαν απεγκλωβισμούς πολιτών με λέμβους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις