Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Daniel: Διασώθηκε οδηγός που έμεινε 8 ώρες εγκλωβισμένος στο όχημά του στη Φθιώτιδα
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Διασώθηκε οδηγός που έμεινε 8 ώρες εγκλωβισμένος στο όχημά του στη Φθιώτιδα

''Πίστευα ότι δεν θα ξαναδώ τους ανθρώπους μου''

Έναν εφιάλτη έζησε 57χρονος που έτυχε να περνά από τον Δομοκό με προορισμό την Αθήνα, την ώρα που χτύπησαν την περιοχή τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel. Όπως μετέδωσε το lamiareport.gr, ο 57χρονος οδηγούσε, όταν, χωρίς να το καταλάβει, βρέθηκε σε δρόμο που είχε πλημμυρίσει στο ύψος του Σταθμού Δομοκού. Η περιπέτειά του έλαβε τέλος σχεδόν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και μετά από σχεδόν 8 ώρες αγωνίας μέσα στα λασπόνερα και κάτω από καταρρακτώδη βροχή. «Πολλές φορές πίστεψα ότι δεν θα τα καταφέρω», είπε στο lamiareport ο 57χρονος επαναλαμβάνοντας συνεχώς τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την πραγματικά δύσκολη αποστολή.

Πίστευα ότι δεν θα ξαναδώ τους ανθρώπους μου

«Ο δρόμος φαινόταν ανοιχτός και μάλιστα αισθανόμουνα χαρούμενος γιατί πίστευα ότι είχα διαλέξει την πιο σύντομη διαδρομή για Αθήνα. Ειλικρινά, εντελώς ξαφνικά έχασα το δρόμο και το αυτοκίνητο βρέθηκε μέσα σε νερό με τους χειμάρρους να με παρασύρουν», είπε ο 57χρονος και περιέγραψε πώς κατάφερε να μην παρασυρθεί ακόμη πιο βαθιά στα ρέματα.

«Με πολύ κόπο κατάφερα να ανοίξω την πόρτα του οδηγού και να βγω έξω, όμως το αμάξι άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση από την ορμή των νερών. Με μεγάλη προσπάθεια κατάφερα να ανοίξω και την άλλη πόρτα και το αυτοκίνητο ισορρόπησε αλλά και πάλι παρασυρόταν από τους ορμητικούς χειμάρρους. Μόνο όταν κατάφερα και άνοιξα και το πορτ μπαγκάζ και το αυτοκίνητο πλημμύρισε τελείως, κατάφερε να σταματήσει από το βάρος σε ένα σημείο και τότε ξεκίνησα να καλώ σε βοήθεια…», είπε.

«Έχοντας δεθεί από τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου μου, κατάφερα να πιάσω κάποιους σωλήνες που περνούσαν από κοντά και να ασφαλίσω με αυτές κάπως το αυτοκίνητο. Είπα θα κάνω τα πάντα για να φτάσω στην οικογένειά μου στη γυναίκα μου και το παιδί μου, όταν όμως άρχισε να νυχτώνει είπα δε θα τα καταφέρω. Τότε επικοινώνησα με τους ανθρώπους μου πιστεύοντας ότι δε θα τους ξαναδώ», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις