Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κακοκαιρία Ντάνιελ – Πολιτική Προστασία: Η ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακοκαιρία Ντάνιελ – Πολιτική Προστασία: Η ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια

Κακοκαιρία Ντάνιελ - Πολιτική Προστασία: «Η ένταση και η διάρκεια της πρωτοφανούς κατάστασης, μάς έχει βάλει όλους σε πίεση»

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μίλησε εκτάκτως από το «αρχηγείο» της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία Daniel και τα μύρια προβλήματα που έχει προκαλέσει στην κεντρική Ελλάδα. Ο κ. Κικίλιας είπε ότι ο στρατός θα φτιάξει τη γέφυρα στα Καλά Νερά, ότι το λιμάνι του Βόλου δεν λειτουργεί, ότι το αεροδρόμιο της Σκιάθου αποκαταστάθηκε, καθώς και η ηλεκτροδότηση στο νησί των Σποράδων. Τόνισε δε ότι «τα φαινόμενα ενδεχομένως θα επηρεάσουν μερικώς και την Αττική». Ο υπουργός άρχισε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι «καμιά λέξη δεν μπορεί να αποδώσει την σφοδρότητα του φαινομένου.

Βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην περίσταση η φράση “άνοιξαν οι ουρανοί”. Η ένταση και η διάρκεια της πρωτοφανούς κατάστασης, μάς έχει βάλει όλους σε πίεση. Όλη η πολιτική προστασία και τοπικοί φορείς ιεραρχούν τις προτεραιότητες, για τη διάσωση όσων βρίσκονται σε κίνδυνο, τη διάσωση όλων όσων δεν βρίσκονται σε ασφαλές σημείο και την μεταφορά όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Καταβάλλεται προσπάθεια για την αποκατάσταση κρίσιμων υποδομών, όπως της ηλεκτροδότησης που επηρεάζει και την υδροδότηση» είπε ο υπουργός.

Η ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι «από 1/9 είχαμε στείλει έγκαιρα ενημέρωση στις περιφέρειες για την επερχόμενη κακοκαιρία. Στο πεδίο βρίσκονται 158 οχήματα, 360 πυροσβέστες, ομάδες της ΕΜΑΚ με πλήρη εξοπλισμό. Έγιναν 552 αντλήσεις υδάτων και 172 διασωστικές επιχειρήσεις, όπου διασώθηκαν 417 συμπολίτες μας. Η ΠΥ από χθες στις 7:00 το πρωί δέχθηκε 2.000 κλήσεις. Το 112 έστειλε 14 ειδοποιήσεις». Για την Εθνική Οδό οι οδηγοί ανακατευθύνθηκαν προς ασφαλείς οδούς. Αποκαταστάθηκε η κίνηση στο αεροδρόμιο Σκιάθου, το Λιμάνι Βόλου δεν είναι ακόμη λειτουργικό. Τέλος, στα Καλά Νερά ο στρατός θα φτιάξει τη γέφυρα ύστερα από συνεννόηση που είχαμε με τον ΑΓΕΕΘΑ». Κλείνοντας έκανε έκκληση οι πολίτες να υπακούν στις υποδείξεις των Αρχών, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κρατήσει μέχρι την Πέμπτη το βράδυ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις