Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

22

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Στην Μπραζίλια συναντήθηκαν νέοι και νέες ελληνικής καταγωγής που ζουν στη Νότια Αμερική
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Στην Μπραζίλια συναντήθηκαν νέοι και νέες ελληνικής καταγωγής που ζουν στη Νότια Αμερική

Το αντάμωμα στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας έγινε στο πλαίσιο του θεσμού «Panigyri» που διοργανώνει κάθε χρόνο η ελληνική κοινότητα

Πάνω από 120 νέοι και νέες από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή και την Ουρουγουάη βρέθηκαν στο «Πανηγύρι των νέων» στο πλαίσιο του θεσμού «Panigyri» που διοργανώνει κάθε χρόνο η ελληνική κοινότητα της Μπραζίλιας με αφορμή τα Εννιάμερα της Παναγίας.

Το συναπάντημα των ελληνικής καταγωγής νέων της Νότιας Αμερικής πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. Συνδιοργανωτές η Μητρόπολη Μπουένος Άιρες και Νότιας Αμερικής, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Βραζιλίας και η Ελληνική Κοινότητα Μπραζίλιας.

Την πρώτη βραδιά του «Panigyri» εμφανίστηκαν χορευτικά συγκροτήματα από τις εκπροσωπούμενες χώρες, καθώς και τρία μουσικά σύνολα από την Αργεντινή και τη Βραζιλία.

Η δεύτερη μέρα της διοργάνωσης ξεκίνησε σε συνεδριακό κέντρο, εκεί όπου οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις, και έκλεισε με τη μαζική συμμετοχή τους στο φεστιβάλ με τα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα που έδωσαν ελληνικό χρώμα στην εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και αγαπημένες μελωδίες.

Ελληνικής καταγωγής νέοι και νέες, από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή και την Ουρουγουάη (φωτ.: Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας)
www.pontosnews.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις