Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ολένα Ζελένσκα – πόλεμος στην Ουκρανία: Θέλω τον άντρα μου στο πλευρό μου, όχι μια ιστορική φιγούρα
ΚΟΣΜΟΣ

Ολένα Ζελένσκα – πόλεμος στην Ουκρανία: Θέλω τον άντρα μου στο πλευρό μου, όχι μια ιστορική φιγούρα

Ολένα Ζελένσκα - πόλεμος στην Ουκρανία: «Μου λείπει ο σύζυγός μου»

Για τον συναισθηματικό αντίκτυπο που έχει ο πόλεμος στην οικογένειά της, μίλησε η πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα, σε μια εξαιρετικά προσωπική συνέντευξη στο BBC. «Μπορεί να είναι λίγο εγωιστικό» είπε η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, «αλλά χρειάζομαι τον σύζυγό μου, όχι μια ιστορική προσωπικότητα, δίπλα μου» Αναφερόμενη στην έλλειψη χρόνου όλης της οικογένειας μαζί, η Ολένα Ζελένσκα, εμφανίστηκε καθησυχαστική: «Παραμένουμε δυνατοί, έχουμε δύναμη τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Και είμαι σίγουρη πως θα το διαχειριστούμε μαζί».

Υπενθυμίζεται πως όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η Ολένα Ζελένσκα πέρασε μήνες κρυμμένη σε μυστικές τοποθεσίες με τα παιδιά της. Περιγράφοντας την συναισθηματική της κατάσταση στην αρχή της εισβολής, είπε πως ήταν μια «συνεχή έκρηξη αδρεναλίνης», αλλά καθώς περνούσε ο καιρός, διαπίστωσε πως ήταν «αναγκαίο» να ηρεμήσει και να αρχίσει να ζει τη ζωή της στις «υπάρχουσες συνθήκες».

Ολένα Ζελένσκα για Βολοντίμιρ: Δεν μένουμε μαζί και δεν τον βλέπουμε τόσο συχνά όσο θα θέλαμε

Μετά από μήνες όμως στο κρύψιμο, η πρώην σεναριογράφος ήρθε ξανά στο προσκήνιο και έκτοτε έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να συναντήσει ηγέτες και να δώσει ομιλίες. «Δεν μένουμε μαζί με τον άντρα μου, η οικογένεια είναι χωρισμένη» είπε η Ζελένσκα στο BBC. «Έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε ο ένας τον άλλον, αλλά όχι τόσο συχνά όσο θα θέλαμε. Στον γιο μου λείπει ο πατέρας του». Ωστόσο, η αβεβαιότητά του να ζει στον πόλεμο είχε συναισθηματικό κόστος για τα παιδιά της, τόνισε. «Με πονάει να βλέπω τα παιδιά μου να μην προγραμματίζουν τίποτα. Σε τέτοια ηλικία, νέοι. Η κόρη μου είναι 19. Ονειρεύονται ταξίδια, νέες αισθήσεις, συναισθήματα. Δεν έχει τέτοια ευκαιρία. Υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί στο τι μπορείς να επιτρέψεις στον εαυτό σου και με κάποιο τρόπο προσπαθούσε να ζήσουμε μέσα σε αυτούς».

Υπενθυμίζεται πως η Πρώτη Κυρία και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι μαζί από το σχολείο και συνέχισαν να συνεργάζονται και επαγγελματικά σε έναν κωμικό θίασο και σε ένα τηλεοπτικό στούντιο – αυτός ως ηθοποιός και εκείνη ως σεναριογράφος.

«Μου λείπει ο σύζυγός μου»

Τώρα, σκέφτεται ότι ποτέ δεν ονειρευόταν ο σύζυγός της να γίνει η «ιστορική φιγούρα» που είναι σήμερα, λέγοντας ότι της λείπει και πως τον χρειαζόταν για να σταθεί στο πλευρό της ως σύζυγός της. Ωστόσο, παρά την «εγωιστική λαχτάρα» της, η Ολένα Ζελένσκα είπε ότι ο πρόεδρος, «έχει πραγματικά την ενέργεια, τη δύναμη της θέλησης, την έμπνευση και το πείσμα να περάσει από αυτόν τον πόλεμο».

«Πιστεύω σε αυτόν. Και τον υποστηρίζω. Ξέρω ότι έχει αρκετή δύναμη. Για όποιον άλλον ξέρω, νομίζω ότι θα ήταν πολύ πιο δύσκολη αυτή η κατάσταση. Είναι πραγματικά πολύ δυνατός και ανθεκτικός άνθρωπος. Και αυτή η ανθεκτικότητα είναι αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή». Κλείνοντας, η Ολένα Ζελένσκα είπε πως οι Ουκρανοί δεν μπορούν να είναι σίγουροι για το αύριο ή να έχουν εμπιστοσύνη στο μέλλον, αλλά έχουν ελπίδα. «Έχουμε τεράστιες ελπίδες για τη νίκη, αλλά δεν ξέρουμε πότε θα έρθει. Και αυτή η μακρά αναμονή, το συνεχές άγχος, έχει το φόρο της».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις