Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λάρισα κακοκαιρία Ντάνιελ: Απομακρύνονται παραθεριστές από παραθαλάσσια χωριά
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα κακοκαιρία Ντάνιελ: Απομακρύνονται παραθεριστές από παραθαλάσσια χωριά

Λάρισα κακοκαιρία Ντάνιελ: Tα συνεργεία του Δήμου και η πυροσβεστική βρίσκονται καθ' οδόν στα σημεία, όπου χρειάζεται η συμβολή τους

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η κακοκαιρία Daniel με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ανέμους και στο νομό Λάρισας. Στην περιοχή η κατάσταση δυσκολεύει, με δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια, πτώσεις δέντρων, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες απομακρύνονται κάτοικοι και παραθεριστές από πλημμυρισμένα σπίτια από παραθαλάσσια χωριά της Λάρισας. Σε αρκετές περιοχές περιφερειακά της πόλης υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, όπως και σε αρκετά χωριά του νομού. Επίσης έχουν καταγραφεί και πτώσεις δέντρων, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onlarissa. Παράλληλα σήμερα υπήρξε και ακινητοποίηση αυτοκινήτων λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, στην οδό Καρδίτσης προς το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας με τα συνεργεία του δήμου να βρίσκονται καθ’ οδόν στα σημεία, όπως και η πυροσβεστική, όπου χρειάζεται η συμβολή της.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Σκιάθο

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση και στην Σκιάθο λόγω της κακοκαιρίας Daniel, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για οδηγούς που έχουν εγκλωβιστεί στα οχήματα τους. Τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων στις Βίγλες και στις Κουκουναριές όπου και απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Στην περιφερειακή οδό από το ύψος της Τζανεριάς προς Κουκουναριές συστήνεται η διακοπή των άσκοπων μετακινήσεων καθώς έχουν εντοπιστεί μικρά κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ ο δρόμος προς Πλατανιά είναι κλειστός καθώς έχει εγκλωβιστεί αυτοκίνητο στη μέση χωρίς επιβαίνοντες. Ο δρόμος από Κουκουναριές προς Αχλαδιά έχει κλείσει με παρουσία αστυνομικού οχήματος. Ο δήμαρχος Σκιάθου απεύθυνε αίτημα ώστε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις