Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

15

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Έβρος επίσκεψη: Πλήρης αποτίμηση της καταστροφής και άμεση αποκατάσταση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Έβρος επίσκεψη: Πλήρης αποτίμηση της καταστροφής και άμεση αποκατάσταση

Μητσοτάκης Έβρος επίσκεψη: Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις έγιναν στάχτη περίπου 950.000 στρέμματα, εκ των οποίων περίπου τα μισά ήταν παρθένο δάσος

Στον Έβρο που επί δύο και πλέον εβδομάδες δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές, που ευτυχώς βρίσκονται σε ύφεση, θα βρεθεί την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης προανήγγειλε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην ακριτική περιφέρεια προκειμένου να παρίσταται στις διαδικασίες που θα εκκινήσουν για την πλήρη καταγραφή κι αποτίμηση της βιβλικής καταστροφής που υπέστη το Δάσος της Δαδιάς. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις έγιναν στάχτη περίπου 950.000 στρέμματα, εκ των οποίων περίπου τα μισά ήταν παρθένο δάσος. Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η άμεση υλοποίηση των όσων έχουν εξαγγελθεί για την αποκατάσταση των πληγέντων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς της περιοχής, ενώ το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου θα παραχωρήσει την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αύριο Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τριμερής Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου

Αναφερθείς στην τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την προστιθέμενη αξία του τριμερούς σχήματος και των συνεργειών που λειτουργούν προς όφελος της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή. Η συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών μπορεί να δημιουργήσει ενεργειακό διάδρομο από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται, όπως διαμήνυσε, το πρότζεκτ ηλεκτρικής διασύνδεσης EuroAsia Interconnector, (ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας) το οποίο θα συνδέσει τις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ με την Ευρώπη. Αναφορικά με την αυριανή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στην Άγκυρα, ο κ. Μαρινάκης είπε πως Γεραπετρίτης και Φιντάν θα εστιάσουν κατά τις συνομιλίες τους σε ζητήματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και στις περιφερειακές εξελίξεις.

Εξάλλου θα συζητηθούν και οι λεπτομέρειες της επερχόμενης συνάντησης κορυφής Μητσοτάκη-Ερντογάν στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αλλά και η διοργάνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας που προγραμματίζεται για το τέλος του έτους στη Θεσσαλονίκη. Τέλος αναφερόμενος στις νέες ταυτότητες, αφού ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, τόνισε ότι ισχύει «το αντίθετο μάλιστα, αφού τα σημερινά δελτία ταυτότητας υπολείπονται των σύγχρονων δεδομένων ασφαλείας, αυτό σημαίνει πως είναι ευκολότερο να πλαστογραφηθούν από εγκληματικές οργανώσεις και να χρησιμοποιηθούν για τη διευκόλυνση εγκληματικών πράξεων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις