Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ασέλγεια σε ΑΜΕΑ Αλόννησος: Καταγγελία φρίκης
ΕΛΛΑΔΑ

Ασέλγεια σε ΑΜΕΑ Αλόννησος: Καταγγελία φρίκης

Ασέλγεια σε ΑΜΕΑ Αλόννησος: Σε βάρος του 37χρονου έχει ασκηθεί δίωξη για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη σε βαθμό κακουργήματος

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ενώ εργαζόταν έπεσε ένας 18χρονος ΑΜΕΑ στο νησί της Αλοννήσου. Ο νεαρός κατέθεσε ήδη στις αστυνομικές Αρχές και εξετάστηκε από τον ανακριτή στο Βόλο. Σύμφωνα με όσα είπε το παιδί, ο ίδιος εργάζεται σε ιδιωτικό παραδοσιακό κτίριο στο νησί το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο, κόβοντας εισιτήρια στους επισκέπτες. Στις 30 Αυγούστου το μουσείο επισκέφτηκαν ένας 37χρονος και μια 53χρονη από την Θεσσαλονίκη. Ο 18χρονος τους έβγαλε εισιτήρια και ανέβηκε μαζί με τον 37χρονο στον επάνω όροφο, με την γυναίκα να μην τους ακολουθεί. Εκεί, σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ο 37χρονος άρχισε να θωπεύει το παιδί, ενώ προέβη και σε άλλες γενετήσιες πράξεις σε βάρος του 18χρονου, ο οποίος λόγω της κατάστασής του δεν αντιλήφθηκε την σημασία τους και δεν είχε την δυνατότητα να αντισταθεί.

Χαρακτηριστικά, σε ερώτηση του 18χρονου «Αυτό που κάνετε τι είναι;» ο 37χρονος φέρεται να απάντησε «Κάτσε, είναι πολύ καλό αυτό που θα σου κάνω». Όλο το διάστημα που ο άνδρας και το παιδί βρίσκονταν στον επάνω όροφο, η 53χρονη παρέμεινε στο ισόγειο του κτιρίου. Το περιστατικό έφτασε στα χέρια της δικαιοσύνης λίγη ώρα αργότερα, όταν ο 18χρονος εξομολογήθηκε σε φιλικό του πρόσωπο τι του είχε συμβεί, και εκείνος τον συμβούλευσε να μιλήσει για το περιστατικό στον πατέρα του. Ο 18χρονος πράγματι ακολούθησε την συμβουλή του φίλου του, με τον πατέρα να προσφεύγει στην αστυνομία όπου και υπέβαλε καταγγελία σε βάρος των δύο «επισκεπτών». Ο 37χρονος και η 53χρονη συνελήφθησαν στην Αλόννησο την ίδια μέρα και οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή στον Βόλο, όπου ζήτησαν και τους δόθηκε προθεσμία να απολογηθούν την Δευτέρα 4/9.

Σε βάρος του 37χρονου έχει ασκηθεί δίωξη για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η 53χρονη συνοδός του κατηγορείται για απλή συνέργεια στην προαναφερόμενη πράξη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις